Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Lars Paijmans
3 januari 2019, 19:30
5 min leestijd

Ook dit jaar staat er weer heel wat te gebeuren als het om nieuwe Apple-producten gaat. In dit overzicht zetten we alle nieuwe apparaten op een rijtje die we in 2019 verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Deze nieuwe Apple-producten 2019 komen eraan

De afgelopen twaalf maanden heeft Apple een flinke lading aan nieuwe apparaten uitgebracht, maar de volgende twaalf maanden beloven minstens zo interessant te worden. Van nieuwe iPhones tot iPads, Macs, een Apple Watch en meer: de inhoud van de Apple Store ziet er over een jaar weer totaal anders uit dan nu.

iPhone: drie nieuwe iPhones

Ook dit najaar brengt Apple naar verwachting weer drie nieuwe iPhones uit. Ook in 2019 is er geen tijd voor een opvolger van de iPhone SE. In plaats daarvan volgt Apple de iPhone XR, iPhone XS en XS Max op van vorig jaar.

Apple producten 2019

Deze zouden volgens de eerste geruchten hetzelfde design behouden en vooral op verbeteringen aan de binnenkant focussen. Denk hierbij aan een nieuwe chip, betere accuduur en verbeterde camera die beter 3D-beelden zou kunnen registreren. Verwacht dus geen revolutionaire veranderingen zoals in 2017 met de iPhone X.

iPad: iPad 2019, iPad mini 2019 en iPad Pro 2019

Het wordt een druk jaar voor de iPad, die net zoals de iPhone drie nieuwe modellen krijgt. Dat begint met een langverwacht vervolg op de iPad mini, een nieuwe versie van de kleinste iPad die je gemakkelijker met je meeneemt. Dit is bovendien de meest betaalbare iPad van het jaar, wat uiteraard met het kleinere scherm te maken heeft.

iPad

Daarnaast verschijnt er een opvolger voor de iPad 2018, die grotendeels hetzelfde design zal hebben om de prijs laag te houden. Wel ondersteunt deze iPad 2019 waarschijnlijk de nieuwe Apple Pencil en kun je er hopelijk accessoires op aansluiten met de Magnetic Connector. Die feature is nu nog exclusief voor de iPad Pro.

Tot slot moeten we tot eind dit jaar wachten op een nieuwe iPad Pro, die er nagenoeg hetzelfde uit zal zien als de iPad Pro uit 2018. Op de verbeterde prestaties na zal het vooral iOS 13 zijn die belangrijk wordt voor de nieuwe iPad Pro. Want de grootste klacht over de Pro van vorig jaar was niet de hardware, maar de software die er op draaide.

Apple Watch Series 5

De Apple Watch kreeg in 2018 een nieuw design met de Series 4, dankzij een groter scherm dat tot de randen doorloopt. We rekenen er daarom niet op dat Apple ook dit jaar weer aan het design van de smartwatch zal sleutelen.

Apple Watch Series 4 bug

In plaats daarvan behoudt de nieuwe Watch het ontwerp van de Series 4, maar verschijnt hij in meerdere kleuren en zijn de nieuwe functies vooral op het gebied van gezondheid aanwezig. Denk hierbij aan verbeterde gezondheidssensoren, waarmee de Apple Watch nog meer een gezondheidsgadget wordt dan nu al het geval is.

Mac: iMac, MacBook Pro, MacBook Air, Mac Pro

Het heeft even geduurd, maar dit wordt het jaar dat Apple de iMac en Mac Pro de aandacht geeft die ze verdienen. Na jaren vooral kleine (of helemaal geen) verbeteringen door te voeren, denken we dat dit het jaar is dat de desktops van Apple grote stappen gaan maken.

Zo werkt Apple al een tijdje aan een modulaire Mac Pro, die volgens ons tegelijk zal verschijnen met een nieuw extern scherm van het bedrijf uit Cupertino. Na de mislukte samenwerking met LG zou Apple immers weer zelf schermen willen maken, en de lancering van de nieuwe Mac Pro zou hier het uitgelezen moment voor zijn.

MacBook Air 2018 review

De iMac mag ook wel eens in een nieuw jasje gestoken worden. De randen rondom het scherm zijn anno 2019 wel erg breed en we vragen ons af of dit het jaar wordt dat we de eerste Mac met Face ID gaan zien. Voorlopig zijn daar nog geen concrete geruchten over, dus wat de iMac betreft zijn dit meer hoopvolle wensen dan echte verwachtingen. Wel rekenen we erop dat Apple weer een nieuwe iMac lanceert.

Hetzelfde geldt voor de MacBook Pro en MacBook Air, die qua design en grote nieuwe functies geen potten zullen breken. Ook denken we niet dat de 12 inch-MacBook nog een nieuwe upgrade krijgt: waarschijnlijk Apple dit model langzaam uit. De MacBook Air 2018 vult deze positie en voor de professionele gebruikers is de MacBook Pro al gemaakt.

Apple TV

Met de Netflix-concurrent die Apple in 2019 op de markt wil brengen, ligt het voor de hand dat ook de Apple TV weer een upgrade krijgt. Vorig jaar is de Apple TV onaangeroerd gebleven, dus zouden we er niet van opkijken als de tv-dienst tegelijk met deze nieuwe Apple TV beschikbaar komt. Denk hierbij standaard aan 4K-ondersteuning, een snellere chip en mogelijk een aangepaste versie van de Siri-afstandsbediening.

Apple TV 4K review

Accessoires: AirPods, nieuwe koptelefoon, AirPower

Naast alle bovenstaande producten belooft 2019 minstens zo belangrijk te worden voor alle randzaken die Apple gaat uitbrengen. Zo krijgen de populaire AirPods eindelijk een langverwachte opvolger die ‘HĂ© Siri’ ondersteunt, beter tegen water kan en draadloos op te laden is. Daarnaast zou Apple na het succes van de AirPods aan een over-ear-koptelefoon werken, die net zo goed en betrouwbaar werkt als de AirPods maar een betere geluidskwaliteit heeft.

Nieuwe AirPods 2019

Tot slot moet AirPower ooit een keer op de markt komen en als het dit jaar niet gebeurt, dan denken we dat Apple de hoop voor een zelfgemaakte draadloze lader voorgoed opgeeft. De HomePod krijgt waarschijnlijk geen nieuw model, maar we rekenen er wel op dat de speaker voor het einde van dit jaar in de Nederlandse winkels ligt, en Siri op de huidige HomePods dus ook Nederlands spreekt.

Wat is Apple dit jaar nog meer van plan?

En daar blijft het niet bij. Naast bovenstaande apparaten zal Apple ook weer een aantal grote updates uitbrengen, een eigen videodienst en wie weet heeft het bedrijf nog wel een extraatje voor ons in petto. Lees meer over onze algemene voorspellingen in het onderstaande artikel.

Lees ook: Vooruitblik: 6 voorspellingen voor Apple in 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen