‘Eerste iPhone X Plus-onderdelen met 6,5-inch scherm uitgelekt’

Lars Paijmans
26 februari 2018, 9:28
2 min leestijd
‘Eerste iPhone X Plus-onderdelen met 6,5-inch scherm uitgelekt’

Terwijl wij ons voorzichtig verheugen op de iPhone SE 2, werkt Apple alweer hard aan de iPhones van september. Vandaag krijgen we de eerste concrete aanwijzing van iPhone X Plus onderdelen.

iPhone X Plus onderdelen gelekt

We horen al een aantal maanden dat Apple dit najaar net als vorig jaar drie nieuwe iPhones op de markt brengt. Over de opvolger van de iPhone X en het goedkopere iPhone X-budgetmodel zijn nog geen onderdelen uitgelekt. Maar de nieuwe iPhone X Plus duikt vandaag wel op in foto’s uit de fabriek.

iPhone X Plus onderdelen

Een foto gedeeld op het MacX-forum beweert het display en de bijbehorende electronica te laten zien van de grote broer van de X. Het toestel zou een 6,5-inch oled-scherm krijgen, dat volgens de bron gemaakt wordt door een LG-fabriek in Vietnam.

Wat opvalt aan de foto is het formaat van de ‘Notch’ aan de bovenkant van het scherm. Deze lijkt net iets kleiner te zijn dan degene in de iPhone X, al kan dit ook gezichtsbedrog zijn omdat het 6,5-inch display simpelweg een stuk groter is dan het 5,8-inch iPhone X-schermpaneel. We hoorden eerder al over Apples ambities om de uitsnede aan de bovenkant van het scherm te verkleinen, al zou dit pas op zijn vroegst in 2019 gebeuren.

iPhone X Plus onderdelen

Samsung verliest exclusieve deal

Onder het scherm zit de benodigde electronica bevestigd, die aan het moederbord van de iPhone bevestigd kan worden. Het serienummer op dit onderdeel komt overeen met degene die Apple doorgaans voor dit soort stukken gebruikt.

Als de foto te vertrouwen is, dan betekent dit dat Samsung niet meer het alleenrecht heeft om iPhone X-schermen te maken. Vorig jaar was het bedrijf de enige partij die oled-displays ontwikkelde voor Apples toestel, maar die exclusieve deal lijkt voorbij te zijn. Niet zo gek ook, want dit najaar verschijnen er twee extra oled-iPhones die allemaal een scherm nodig hebben. Door samen te werken met LG, wordt Apple bovendien minder afhankelijk van een van zijn grootste concurrenten.

Meer weten over de drie 2018 iPhones? In ons overzicht lees je er alles over wat we nu weten.

Bron: macX
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen