De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

Lars Paijmans
24 januari 2018, 9:36
3 min leestijd
Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

De gloednieuwe 6,1-inch iPhone die Apple dit najaar uitbrengt, is uitgelekt. Van de prijs tot het design en de functies; deze 6 dingen weten we nu al over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Dit weten we al over de 6,1-inch iPhone X

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities doet vandaag een boekje open over de nieuwe 6,1-inch iPhone. De beroemde analist beweert al langer dat dit toestel dit najaar verschijnt, samen met een iPhone X 2 en een iPhone X Plus. Dankzij zijn nieuwe info, weten we vanaf nu al bijna alles over het apparaat.

1. Een ‘budget’ iPhone X voor 700 tot 800 dollar

De 6,1-inch iPhone richt zich op de doelgroep die de prijs van de iPhone X te hoog vonden. Om die groep aan te spreken, brengt Apple dit najaar wederom drie iPhones uit, waarvan het 6,1-inch toestel de goedkoopste wordt. Volgens de analist gaat Apple uit van een prijs tussen de 700 en 800 dollar, een groot verschil met de duizend dollar die je voor de iPhone X betaalt.

Hierdoor krijgt het toestel een soortgelijke prijs als de iPhone 8. Kuo verwacht dan ook dat deze iPhone voor 50 procent van alle orders dit najaar zal zorgen, wat het een succesvoller toestel maakt dan de iPhone X 2 en iPhone X Plus.

6,1-inch iPhone X

2. Geen Touch ID, maar Face ID

Omdat het toestel er qua design uitziet als de iPhone X, is er geen plek voor een Touch ID-sensor. Dit wordt dan ook de eerste ‘goedkope’ iPhone die Apples gezichtsscanner krijgt. Deze zal wederom in een ‘notch’ aan de bovenkant van het display verwerkt worden. Pas in 2019 zou Apple deze uitsnede kleiner maken door Face ID te verwerken in de frontcamera.

3. Geen oled- maar lcd-display

Om de kosten laag te houden, rust Apple de 6,1-inch iPhone uit met een lcd-scherm. Een groot verschil met het nieuwe oled-display van de iPhone X, aangezien iPhones al jaren lcd gebruiken. Dat zorgt dus voor een iets minder mooi scherm, met minder diepe zwarttinten en felle kleuren. Het scherm zou een resolutie van 2160 bij 1080 pixels hebben, tussen de 320 en 330 pixels per inch en een ratio van 18:9. Dit betekent dus dat het scherm twee keer langer is dan de breedte.

6,1-inch iPhone X

4. Geen 3D Touch

Het meest opvallende gerucht is dat Apple 3D Touch zou schrappen in het toestel. Het drukgevoelige scherm zou te prijzig zijn om te maken, en iOS 11 werkt bovendien nog prima op toestellen die geen 3D Touch-ondersteuning hebben. Zo zal de iPhone SE 2 naar verwachting ook geen 3D Touch hebben en werkt de techniek ook nog niet op een iPad. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat Apple de techniek ook schrapt voor een toestel waarbij de kosten zo laag mogelijk gehouden moeten worden.

5. Geen dubbele cameralens

De gekantelde dubbele cameralens van de iPhone X is de eerste in zijn soort, maar zien we volgens de uitgelekte info niet terug in de 6,1-inch iPhone. Net als de iPhone 8 krijgt het apparaat gewoon een enkele lens om foto’s en video’s mee te schieten. Je kunt er dus niet optisch mee inzoomen of de Portretstand mee gebruiken, al schiet de iPhone 8 ook nog steeds schitterende plaatjes.

6. Een aluminium frame en standaard accu

Tot slot rust Apple het toestel uit met een aluminium frame, al is het op het moment van schrijven nog onduidelijk of dit ook voor de rest van de behuizing geldt. Als de 6,1-inch iPhone ook een achterkant van aluminium krijgt in plaats van glas, kan dat betekenen dat het toestel niet draadloos opgeladen kan worden. De iPhone 8, 8 Plus en X introduceerden vorig jaar bewust een glazen achterkantje om deze techniek toe te staan.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom deze nieuwe iPhone? Houd iPhoned dan in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app in de App Store.

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen