Nieuwsoverzicht week 15: iTunes opgesplitst en iPhone 2019 camera-editie
Florence Peeters

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

‘iPhone 2019 krijgt speciale camera-editie met driedubbele lens in twee formaten’

iPhone 2019 camera-editie

Apple zou van plan zijn om de iPhone XR en iPhone XS sneller en krachtiger te maken met een relatief simpele upgrade. Tegelijkertijd zouden er twee gloednieuwe iPhones verschijnen, die uitgerust zijn met de driedubbele camera die we al in talloze geruchten voorbij hebben zien komen. Apple zou ervoor kiezen om de twee iPhones met driedubbele camera los uit te brengen, omdat hier wat aanpassingen voor gemaakt moeten worden. De cameramodule waar de drie lenzen in verwerkt zitten, is zo groot dat Apple hier iets op moest bedenken.

→ Lees verder over de iPhone 2019 camera-editie

‘iTunes wordt opgesplitst: aparte macOS-apps voor Muziek, Podcasts, TV en Boeken’

iTunes opgesplitst

iTunes wordt opgesplitst in verschillende, losse apps voor op de Mac. Eerder verscheen er al een gerucht dat iTunes verdwijnt, maar nu bevestigt een journalist van 9to5Mac via betrouwbare bronnen binnen Apple dat er inderdaad losse apps komen voor macOS. In de volgende macOS-versie, macOS 10.15, verschijnen niet alleen gloednieuwe apps voor Apple TV Plus, Muziek en Podcasts. Ook de al bestaande app Boeken wordt flink onder handen genomen en krijgt een nieuw design.

→ Lees verder over hoe iTunes opgesplitst wordt

‘Nieuwe Apple-monitor komt spoedig, 17 inch-MacBook Pro pas in 2021’

Apple monitor 2019

Apple zou op het punt staan om voor het eerst in jaren een gloednieuwe eigen monitor uit te brengen. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat het hier om een 31,6 inch-display, met micro-led-backlightverlichting. Dit scherm dook eerder dit jaar ook al op in de handleiding van de Mac mini. Apple zou daarentegen zijn plannen voor een MacBook Pro met een groot 17 inch-scherm twee jaar opschuiven. In tegenstelling tot eerdere geruchten die over een lancering eind dit jaar spraken, zou Apple nu 2021 voor ogen hebben voor deze nieuwe MacBook Pro.

→ Lees verder over Apples nieuwe monitor en MacBook Pro

‘Apple onderzoekt speciale coating tegen krassen en deuken op iPhone’

iPhone XS review

Niets is vervelender dan een lelijke kras of beschadiging op je iPhone. Om dat te voorkomen, onderzoekt Apple een speciale coating om iPhones beter te kunnen beschermen. Het patent beschrijft een coating die volledig transparant is en uit allemaal kleine deeltjes bestaat. Daarnaast zou de coating uit meerdere lagen van verschillend materiaal zijn gemaakt, voornamelijk harde natuurlijke materialen. Wellicht is de iPhone 2019 straks van een vernieuwde beschermlaag voorzien.

→ Lees verder over de iPhone-coating

‘Fabrikant Apple al klaar om iPhone 2020-chip kleiner en sneller te maken’

In 2020 kunnen we een stuk snellere processor in de nieuwe iPhones verwachten. TSMC, de chipfabrikant van Apple, heeft het eindelijk voor elkaar gekregen om een 5 nanometer-chip te ontwikkelen. Hiermee is de chipfabrikant klaar om een nieuwe serie A-chips voor de iPhone 2020 te maken. De 5nm-chip is een stuk kleiner dan de huidige A12 Bionic-processor van 7 nanometer. De sporen van de chip zitten dichterbij elkaar, wat de processor meer rekenkracht maar bijvoorbeeld ook snellere internetsnelheden geeft.

→ Lees verder over de iPhone 2020-chip

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.