‘iPhone 2019 krijgt speciale camera-editie met driedubbele lens in twee formaten’

Lars Paijmans
8 april 2019, 10:52
2 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt speciale camera-editie met driedubbele lens in twee formaten’

We komen nu meer te weten over de schermformaten van de iPhone 2019 (of iPhone 11 Pro) en een nieuwe manier waarop Apple omgaat met de behuizing. Ook worden er wat opmerkelijke dingen gezegd over welke iPhones we precies kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple overweegt iPhone 2019 camera-editie

Het gerucht is afkomstig van Macotakara, een doorgaans betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat. De website beroept zich op Chinese bronnen die dichtbij het productieproces van de nieuwe iPhones zouden staan.

Daaruit blijkt iets bijzonders: Apple zou namelijk van plan zijn om de iPhone 11 en iPhone 11 Pro sneller en krachtiger te maken met een relatief simpele upgrade. Tegelijkertijd zouden er twee gloednieuwe iPhones verschijnen, die uitgerust zijn met de driedubbele camera die we al in talloze geruchten voorbij hebben zien komen.

iPhone 2019 camera-editie

Deze twee ‘camera-iPhones’ zouden respectievelijk een 6,5 inch- en 6,1 inch-oled-display krijgen. Dat doet vermoeden dat één van deze toestellen de opvolger van de iPhone XS Max is, die ook een 6,5 inch-display heeft. De 6,1 inch-versie ligt qua formaat tussen de iPhone XS en iPhone XR in, met dunnere schermranden maar een groter scherm dan de XS.

Normaal gesproken zouden we een dergelijk opmerkelijk gerucht met een flinke lading zout nemen, maar Macotakara heeft zich al meerdere malen bewezen als betrouwbare bron. Zo was het een van de eerste websites die destijds wist dat de iPhone 7 geen traditionele koptelefoonaansluiting meer zou hebben.

Los uitbrengen door kleine aanpassingen

Apple zou ervoor kiezen om de twee iPhones met driedubbele camera los uit te brengen, omdat hier wat aanpassingen voor gemaakt moeten worden. De cameramodule waar de drie lenzen in verwerkt zitten, is zo groot dat Apple hier iets op moest bedenken. Zo zou de behuizing dunner worden gemaakt om zo deze camerabult kleiner te maken, zodat hij minder uitsteekt. Het verschil zou ongeveer een halve millimeter zijn.

Net als de andere 2019 iPhones zouden ook deze twee toestellen ondersteuning krijgen voor draadloos opladen langs twee kanten. Daardoor kun je bijvoorbeeld je AirPods-case opladen door ‘m op de achterkant van het toestel te leggen. Check ook ons artikel waarin we meer vertellen over een iPhone met drie camera’s op de achterkant.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Bron afbeelding: Ben Geskin
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 11
iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's