‘Nieuwe Apple-monitor komt spoedig, 17 inch-MacBook Pro pas in 2021’

Lars Paijmans
9 april 2019, 10:59
2 min leestijd

Apple zou op het punt staan om een gloednieuwe eigen monitor uit te brengen. Maar de 17 inch-MacBook Pro laat nog veel langer op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

17 inch-MacBook Pro uitgesteld naar 2021

Ming-Chi Kuo, de bekendste en meest betrouwbare Apple-analist, schrijft vandaag dat Apple zijn plannen voor een MacBook Pro met een groot 17 inch-scherm twee jaar opschuift. In tegenstelling tot eerdere geruchten die over een lancering eind dit jaar spraken, zou Apple nu 2021 voor ogen hebben voor deze nieuwe MacBook Pro. Dit zou sinds 2012 de eerste MacBook met dit grote scherm zijn.

USB 3.2

Nu deze grote MacBook Pro twee jaar langer op zich laat wachten, wil dat nog niet zeggen dat de MacBook Pro helemaal geen upgrade krijgt in 2019. Meestal brengt Apple halverwege het jaar een bijgewerkte versie uit, met een nieuwe chip die weer de nieuwste technieken ondersteunt om de prestaties naar een hoger niveau te tillen. Het design blijft echter wederom een jaar lang hetzelfde.

Een groot 31,6 inch-Apple-display op komst

Consumenten die van plan waren om deze Mac aan te schaffen, hebben volgens de analist wel iets anders om hun geld dit jaar aan uit te geven. Voor het eerst in jaren zal Apple weer een eigen monitor op de markt brengen, na de samenwerking met LG die volgens Apple niet de hoge standaard kon waarmaken.

Volgens Kuo gaat het hier om een 31,6 inch-display, met micro-led-backlightverlichting. Hoewel de analist geen concrete cijfers noemt, beweert hij dat het scherm een brede kleurweergave ondersteunt en ook een hoog contrast hanteert. Dit scherm dook eerder dit jaar ook al op in de handleiding van de Mac mini, waar het display met een volledige afbeelding te zien was.

Dit micro-led-scherm lijkt een nieuwe standaard voor Apple te worden. Ook de 2021 MacBook Pro zou deze techniek gebruiken om de schermkwaliteit te verhogen, en de analist stelt ook dat een toekomstige iPad ‘met een groot scherm’ de overstap maakt. Ook deze iPad laat waarschijnlijk nog een aantal jaar op zich wachten.

Bekijk ook even: Conceptvideo toont MacBook Pro 2019 met randenvrij scherm en Face ID

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen