‘Fabrikant Apple al klaar om iPhone 2020-chip kleiner en sneller te maken’

Florence Peeters
8 april 2019, 17:01
2 min leestijd
‘Fabrikant Apple al klaar om iPhone 2020-chip kleiner en sneller te maken’

In 2020 kunnen we een stuk snellere processor in de nieuwe iPhones verwachten. TSMC, de chipfabrikant van Apple, heeft het eindelijk voor elkaar gekregen om een 5 nanometer-chip te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe chip iPhone 2020 sneller en kleiner

Het gerucht dat TSMC al langer bezig is om een 5 nanometer-chip te ontwikkelen, ging al even rond. Nu blijkt de chipfabrikant de code te hebben gekraakt en is het klaar om een nieuwe serie A-chips voor de iPhone 2020 te maken. Dat schrijft Digitimes, dat heeft ontdekt dat TSMC heeft aangekondigd de nieuwe processor te kunnen leveren.

Hiermee kan Apple de 2020 iPhones weer flink sneller maken. Tegelijkertijd maakt dit duidelijk dat we voor de iPhone 2019 nog geen volledig nieuwe chip hoeven te verwachten. Deze wordt waarschijnlijk nog uitgerust met een 7 nanometer-chip, maar niet per se dezelfde als in de iPhone XS, XS Max en iPhone XR.

iPhone XR review

De 5nm-chip is een stuk kleiner dan de huidige A12 Bionic-processor van 7 nanometer. De sporen van de chip zitten dichterbij elkaar, wat de processor meer rekenkracht maar bijvoorbeeld ook snellere internetsnelheden geeft. Simpel gezegd betekent een kleinere chip, wat dient als het brein van je telefoon, meer kracht en snelheid.

2020 iPhones krijgen ook oled

Naast een nieuwe processor krijgen de 2020 iPhones volgens geruchten ook allemaal een oled-scherm. Apple zou hiermee volledig overstappen op oled, en lcd-displays eindelijk de rug toe keren. Momenteel is de iPhone XR met een lcd-scherm uitgerust, en wordt hetzelfde verwacht voor het iPhone 2019-model dat als opvolger van de XR moet gelden.

Bovendien zouden deze toestellen andere schermafmetingen krijgen, en krijgen we in 2020 mogelijk dus ook een iets ander design te zien. Het is wel onzeker of de iPhone 12 ook de eerste iPhone gaat worden die 5G ondersteunt. Problemen bij Intel zouden voor vertraging kunnen zorgen, waardoor de 5G iPhone mogelijk pas een jaar later verschijnt.

Volg het nieuws rondom de 2019 iPhones en 2020 iPhones door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Bron afbeelding: iFixit
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen