‘Apple onderzoekt speciale coating tegen krassen en deuken op iPhone’
Florence Peeters

Niets is vervelender dan een lelijke kras of beschadiging op je iPhone. Om dat te voorkomen, onderzoekt Apple een speciale coating om iPhones beter te kunnen beschermen.

Speciale iPhone-coating moet beter beschermen

Hoewel het buitenste materiaal van de iPhone de laatste jaren steeds steviger en krasbestendiger is, blijft het lastig om al dat glas ongeschonden te houden. Sinds de iPhone 8 is namelijk ook de achterkant van glas, wat draadloos opladen mogelijk maakt. Maar dit betekent wel dubbel zoveel gevaar voor beschadigingen, zoals krassen en barstjes.

Apple wil hiermee afrekenen door een nieuwe coating te ontwikkelen. Dat blijkt uit een goedgekeurd patent dat Patently Apple heeft ontdekt. Deze beschermlaag moet niet alleen beter tegen krassen kunnen, maar ook zorgen voor minder schade bij valpartijen van iPhones.

iPhone coating

Het patent beschrijft een coating die volledig transparant is en uit allemaal kleine deeltjes bestaat. Daarnaast zou de coating uit meerdere lagen van verschillend materiaal zijn gemaakt. De coating zou niet alleen voor iPhones bedoeld zijn, maar ook toegepast kunnen worden op de Mac, iPad, Apple Watch en andere Apple-apparaten.

Onder meer het mineraal titanium dioxide en een ‘diamant-achtig carbon’ worden genoemd. Beide zijn natuurlijke materialen die enorm hard, en dus erg geschikt zijn om een beschermlaag mee te creëren.

‘iPhone XS heeft coating mogelijk al’

Opvallend is dat Patently Apple suggereert dat de coating (deels) al is gebruikt op de iPhone XS. Bij valtesten deed de XS het namelijk beduidend beter dan zijn voorloper, de iPhone X. Het patent is in het tweede kwartaal van 2018 verschenen, wat het mogelijk maakt dat dit inderdaad geval is.

De kans is echter groot dat Apple hier nog steeds druk mee bezig is, en we wellicht op de iPhone 2019 een vernieuwde beschermlaag terug zien. Eerder verscheen al een gerucht dat de iPhone 2019 op de achterkant zogeheten ‘Frosted Glass’ krijgt. Dit is een soort mat glas en geeft dus een heel ander design. Mogelijk combineert Apple de nieuwe glassoort met de nieuwe coating.

Als je je iPhone goed wil beschermen, kun je tot die tijd het beste een hoesje aanschaffen voor je telefoon. Apple bracht onlangs een hoop kleurrijke iPhone-hoesjes uit voor de nieuwe lentecollectie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.