De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iOS 13 krijgt donkere modus, gloednieuw homescreen op de iPad’

Lars Paijmans
31 januari 2019, 9:31
2 min leestijd
‘iOS 13 krijgt donkere modus, gloednieuw homescreen op de iPad’

Het lijkt er dit jaar eindelijk van te komen: de iOS 13 Dark Mode zou één van de grote grafische verbeteringen zijn die de update introduceert. Ook krijgt de iPad een compleet vernieuwd homescreen.

Lees verder na de advertentie.

‘De iOS 13 Dark Mode komt eraan’

Het gerucht is afkomstig van Bloomberg, een website met een zeer betrouwbare reputatie als het om Apple-geruchten gaat. Op basis van bronnen (die anoniem willen blijven) stelt het gerucht dat Apple dit najaar eindelijk een Dark Mode toevoegt aan de iPhone en iPad.

iOS 13 Dark Mode

De donkere modus zou ‘systeembreed’ werken, zodat alle menu’s en apps van Apple in een donker jasje gestoken worden. Dit zal waarschijnlijk net zo werken als op de Mac met macOS Mojave, waarin je een schakelaar omzet om al je apps van donker naar licht te laten wisselen.

Veel populaire iOS-apps hebben al een donkere modus toegevoegd, dus als Apple met iOS 13 de optie in het systeem inbouwt, is het een stuk prettiger voor je ogen om in het donker naar je iPhone-scherm te kijken.

Nieuw homescreen, CarPlay-verbeteringen en meer

Naast de donkere modus zou Apple ook aan CarPlay-verbeteringen werken en het homescreen van de iPad een makeover geven. Dat laatste is opvallend, omdat het homescreen van iOS één van de weinige dingen is waar Apple nooit grote aanpassingen aan gedaan heeft.

Eigenlijk wilde het bedrijf met iOS 12 deze verandering al doorvoeren, maar koos er toen voor om meer te focussen op het verbeteren van de stabiliteit en prestaties. Hoe dit nieuwe homescreen eruit gaat zien op de iPad is nog niet duidelijk. Wel zou iOS 13 een speciale tab-interface krijgen en betere opties om je bestanden te beheren.

Tot slot zou iOS 13 nieuwe diensten van Apple standaard installeren, waaronder een tijdschriftendienst waar je een abonnement op kunt nemen en Apples Netflix-concurrent. Niet heel verrassend, aangezien tal van geruchten erop wijzen dat het bedrijf dit jaar zijn aanbod van diensten flink uitbouwt.

iOS 13 wordt traditiegetrouw onthuld tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple die in juni plaatsvindt. Tot die tijd houden wij je uiteraard op de hoogte en kun je terecht bij onze lange lijst met iOS 13-verwachtingen.

Lees ook: iOS 13-verwachtingen: 8 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Het laatste nieuws over iOS 13

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen