iOS 12.2-bèta wijst op nieuwe AirPods met ‘Hey Siri’-ondersteuning

25 januari 2019, 8:52
2 min leestijd
iOS 12.2-bèta wijst op nieuwe AirPods met ‘Hey Siri’-ondersteuning

In de ontwikkelaarsbèta van iOS 12.2 is een grote aanwijzing gevonden voor de nieuwe AirPods, die later dit jaar moeten verschijnen. Een instelscherm bevestigt dat de oordopjes ondersteuning krijgen voor Hey Siri, het stemcommando om Apples slimme assistent op te roepen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe AirPods met Hey Siri op komst

Het instelscherm, dat werd ontdekt door 9to5Mac, laat zien dat gebruikers de Hey Siri-functie kunnen activeren wanneer ze de nieuwe AirPods voor het eerst met een iPhone koppelen. Doe je dit, dan kun via AirPods met de assistent praten en via het ‘Hey Siri’-stemcommando het hulpje oproepen.

De AirPods herkennen je stem en sturen je vraag vervolgens door naar je gekoppelde iPhone. Hierdoor hoef je niet meer je iPhone erbij te pakken om met Siri te praten, of te tikken op een AirPod.

nieuwe airpods met hey siri

Dat de Hey Siri-functie nu opduikt in iOS 12.2, betekent vermoedelijk ook dat de nieuwe AirPods tegelijk lanceren met de release van de software-update. Het is onduidelijk wanneer Apple de iOS 12.2-update definitief uitrolt, maar dit lijkt niet heel lang meer te duren.

De vorige grote tussentijdse update voor iOS, versie 12.1, verscheen ongeveer anderhalve maand officieel nadat de eerste testversie werd uitgebracht. Mogelijk kiest Apple er dus voor om de nieuwe oordopjes tijdens een event in maart te presenteren.

Meer over de nieuwe AirPods

Er gaan al veel langer geruchten over de nieuwe AirPods, mede omdat de originele oordopjes in 2016 verschenen. De nieuwe oordopjes zouden een doosje krijgen die draadloos opladen ondersteunt, waardoor je geen Lightning-kabel meer nodig hebt om de case van stroom te voorzien. De release van dat nieuwe doosje zou mogelijk zijn uitgesteld vanwege de problemen met de AirPower, Apples eigen draadloze oplaadmat. Die problemen zijn naar verluidt opgelost.

Volgens een ander gerucht zou Apple van plan zijn om de nieuwe AirPods binnen nu en een paar maanden uit te brengen. Daarnaast zouden de nieuwe oordopjes beschikken over speciale gezondheidsfuncties, om bijvoorbeeld met biometrische sensoren je hartslag te meten via de AirPods.

Ook interessant: 2 jaar later zijn de AirPods nog steeds vreemd en fantastisch

Lees meer over de AirPods

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu