‘AirPods 2 verschijnen in eerste helft 2019 met nieuwe gezondheidsfuncties’

Lars Paijmans
23 januari 2019, 10:39
1 min leestijd
‘AirPods 2 verschijnen in eerste helft 2019 met nieuwe gezondheidsfuncties’

Een nieuw gerucht over de AirPods 2 geeft ons goede hoop dat de opvolger op de populaire oordopjes binnen nu en een paar maanden in de winkels ligt. Dit weten we over de releasedatum van de AirPods 2019.

‘AirPods 2 releasedatum begin 2019’

Digitimes schrijft dat de AirPods 2 in de eerste zes maanden van 2019 verschijnen. Dat sluit aan bij eerdere geruchten dat Apple de nieuwe AirPods aan het begin van het jaar zou lanceren.

Een exacte datum ontbreekt nog, maar het zou voor de hand liggen als het bedrijf de AirPods tegelijk met de nieuwe iPads zou onthullen, op de eerste keynote in maart.

Nieuwe AirPods 2019

De bron stelt daarnaast dat de AirPods niet alleen ondersteuning krijgen voor ‘Hé Siri’, maar ook speciale gezondheidsfuncties ingebouwd hebben. Ook dit hebben we in eerdere geruchten al voorbij horen komen, wat dit bericht betrouwbaarder maakt.

Biometrische sensoren in AirPods

Eerder stelde Bloomberg al dat Apple met biometrische sensoren zou testen om onder meer je hartslag te meten via de AirPods. Dat zou de oordopjes extra functioneel maken tijdens het sporten. Dat zou deze nieuwe AirPods extra interessant maken voor mensen zonder Apple Watch, die al een ingebouwde hartslagsensor heeft.

Naast bovenstaande verbeteringen is het doosje waarin deze 2019 AirPods geleverd worden, ook draadloos op te laden. Dit doosje zou ook los verkrijgbaar worden, zodat eigenaren van de eerste generatie AirPods die niet willen upgraden, ook een manier krijgen om de oordopjes zonder kabeltje van stroom te voorzien.

Lees ook: Opinie: 2 jaar later zijn de AirPods nog steeds vreemd en fantastisch

Meer nieuws over de AirPods

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu