De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Update: Apple brengt publieke bèta iOS 12.2 uit, dit is er nieuw

Michel van 't Klaphek
28 januari 2019, 19:23
2 min leestijd
Update: Apple brengt publieke bèta iOS 12.2 uit, dit is er nieuw

Apple heeft de eerste publieke bèta van iOS 12.2 uitgebracht. Deze update is nu ook beschikbaar voor normale gebruikers, en geeft een inkijkje in de nieuwe functies. Dit kun je verwachten van iOS 12.2.

Lees verder na de advertentie.

Update 28 januari: Apple heeft de publieke bèta van iOS 12.2 uitgebracht. Dit betekent dat iedereen de nieuwste versie van iOS alvast kan downloaden, installeren en testen voordat de update later dit jaar officieel verschijnt.

Omdat het gaat om een testversie van iOS, kun je mogelijk tegen vastlopers en andere problemen aanlopen. Het is sowieso slim om vooraf een back-up van je iPhone te maken, zodat je zeker weet dat je niets kwijtraakt mocht er iets verkeerd gaan. Volg daarna de stappen hieronder.

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple via je iOS-apparaat;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Tik op de bètasite op ‘Enroll your iOS device’ onder ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. In de Instellingen die nu worden geopend kies je voor ‘Installeer’, waarna je de stappen doorloopt.

iOS 12.2: de nieuwe functies

Een dag na het verschijnen van iOS 12.1.3 voor je iPhone en iPad laat Apple wederom van zich horen. iOS 12.2 is een kleine update, maar introduceert wel een aantal nieuwe functies. In dit overzicht houden we bij wat je mag verwachten.

1. Tv’s in HomeKit

Ten eerste ondersteunt HomeKit, het platform om je huis ‘slim’ te maken, voortaan televisies. Slimme tv’s kun je daardoor voortaan automatiseren en bijvoorbeeld aan- en uitzetten op bepaalde tijden. Daarnaast is het AirPlay-icoon bijgewerkt.

2. Afstandsbediening

Ook is de Apple TV-afstandsbediening van een nieuw uiterlijk voorzien. Het minimalistische ontwerp ziet er wat frisser en gestroomlijnder uit. Er lijken geen nieuwe mogelijkheden te zijn aangekondigd.

iOS 12.2 functies

3. Nieuw icoon in Safari

Webbrowser Safari heeft een nieuw pijl-icoon gekregen. Wanneer je erop klikt wordt je direct naar het zoekscherm verwezen en kun je direct je opdracht invoeren.

iOS 12.2 Safari icoon 2
iOS 12.2 Safari icoon 2

4. Zelf Apparaatvrije tijd instellen

Een kleine, maar handige toevoeging in iOS 12.2 is de mogelijkheid om per dag je ‘Apparaatvrije tijd’ in te stellen. Hierdoor kun je in het weekend bijvoorbeeld een ander schema aanhouden dan op werkdagen.

Nu is het nog zo dat je alleen de tijdstippen kunt kiezen waarin je alleen door oproepen en geselecteerde apps gestoord mag worden. Apparaatvrije tijd is onderdeel van Schermtijd: een bundel van apps en functies zodat je minder met je iPad en iPhone bezig bent.

Meer bèta’s

Daarnaast heeft Apple de ontwikkelaarsversies van watchOS 5.2, tvOS 12.2 en macOS 10.14.4 uitgebracht. Hier zijn nog geen nieuwe functies van bekend. Deze bèta is alleen te downloaden wanneer je een ontwikkelaarsaccount hebt. Het is nog niet bekend wanneer iOS 12.2 voor alle iPads en iPhones uitkomt.

Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er nieuwe features zijn gevonden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu