‘AirPower gaat 21 januari in productie, komt dit kwartaal uit’

Michel van 't Klaphek
13 januari 2019, 9:54
2 min leestijd
‘AirPower gaat 21 januari in productie, komt dit kwartaal uit’

Het moment is eindelijk daar. Apples langverwachte AirPower gaat in productie en ligt bijna in de winkels. De draadloze oplaadmat wordt vanaf 21 januari door twee fabrikanten gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPower in productie’

Dat zegt ChargerLAB op Twitter. De Chinese website zegt dit op basis van een betrouwbare bron. De draadloze oplaadmat wordt volgens hen geproduceerd door Luxshare Precision en Pegatron, twee Chinese fabrikanten. Men begint op 21 januari met de massaproductie.

De bron zegt dat de AirPower binnenkort uitkomt, maar noemt geen specifieke datum. Eerder zei Ming-Chi Kuo, een betrouwbare Apple-analist, al dat de ovale mat dit kwartaal zou uitkomen. Het lijkt er dus op dat het lange wachten bijna over is. De AirPower is een mat waarmee je meerdere Apple-apparaten tegelijk kunt opladen. Er is genoeg ruimte voor een iPhone, Apple Watch en AirPods-oplaaddoosje.

AirPower productie

Luxshare Precision werkt al jaren met Apple samen en produceert onder AirPods en Lighting-adapters (naar usb-c). Sinds 2017 wordt al gespeculeerd dat deze fabrikant de oplaadmat gaat produceren. Hiervoor werkt men samen met Pegatron, dat ook iPhones maakt.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

AirPods-oplaaddoosje

Het gerucht van ChargerLAB, een website die vooral over smartphone-accessoires en gadgets schrijft, volgt op een eerder gerucht van Steve Troughton-Smith, een bekende iOS-ontwikkelaar. Hij zei op 31 december dat de technische problemen met de AirPower verholpen zijn, en dat productie spoedig zou beginnen.

De AirPower werd in 2017 aangekondigd en meerdere keren uitgesteld. Apple had vermoedelijk te maken met technische problemen, zoals oververhitting en storing. Toch heeft het bedrijf de oplaadmat nooit opgegeven. Regelmatig zijn er verwijzingen naar de AirPower gevonden, bijvoorbeeld in handleidingen van de iPhone XS en XS Max.

Dankzij de vertraging van de AirPower is het voorlopig nog wachten op de draadloze AirPods-oplaaddoos. Deze case laadt draadloos je oordopjes op. Misschien brengt Apple deze oplaaddoos gelijktijdig uit met de nieuwe AirPods, die volgens Kuo in 2020 uitkomt.

 Op de hoogte blijven van de AirPower? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen