De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Check deze 7 waanzinnige concepten voor ARKit 2.0

Erwin Vogelaar
25 juni 2018, 19:26
3 min leestijd
Check deze 7 waanzinnige concepten voor ARKit 2.0

Apples ARKit is nog niet zo groot, maar de iOS 12-update biedt ontwikkelaars meer mogelijkheden voor waanzinnige applicaties. Check deze zes nieuwe ARKit 2.0-concepten.

Lees verder na de advertentie.

Waanzinnige ARKit 2.0-concepten

Apple introduceerde ARKit een jaar geleden als platform voor het maken van apps met augmented reality. Vol enthousiasme gingen ontwikkelaars ermee aan de slag, maar daar kwamen uiteindelijk niet veel praktische applicaties uit. Apple geeft niet op en lanceert met iOS 12 ARKit 2.0.

Deze upgrade voegt een aantal nieuwe mogelijkheden toe. Objecten worden herkent, zodat augmented reality-apps dynamischer worden. Ook kunnen AR-ervaringen met elkaar worden gedeeld. Daarnaast is ARKit 2.0 preciezer en realistischer.

Ontwikkelaars zijn met deze nieuwe tools weer enthousiast aan de slag gegaan. Het gaat in onderstaande gevallen nog om concepten, maar die zeggen wel iets over de potentiële mogelijkheden van iOS in de toekomst. Bijvoorbeeld in combinatie met een bril voor augmented reality.

1. Buitenlandse valuta tellen

Stel je hebt na al je reizen nog losse briefjes van verschillende valuta over. Die kun je stuk voor stuk omrekenen om te zien hoeveel ze waard zijn in euro, maar het kan ook sneller. Deze indrukwekkende ARKit-toepassing rekent direct uit hoeveel een briefje waard is. Die waarde wordt aan het briefje geplakt en onderin in beeld staat zelfs een totaalbedrag.

2. Visitekaartjes

Visitekaartjes voelen soms wat ouderwets, maar niet met deze ARKit-upgrade. In dit geval wordt een normaal visitekaartje vasthouden en herkent door een app. De app plaatst er via augmented reality een fotootje, video, contactinformatie, een website en meer bij. Dit is de ultieme upgrade die het saaie visitekaartje nodig heeft.

https://twitter.com/OsFalmer/status/1008736572185903105

3. Vliegtuigjes

Concepten hoeven niet allemaal nuttig te zijn. Ze kunnen er ook gewoon tof uitzien. Zoals deze vliegtuigjes die rondvliegen tijdens ontwikkelaarsevenement Unite Berlin. Maak een speeltuin van je omgeving.

https://twitter.com/ar_airplanes/status/1009426973993635841

4. Verpakkingen

Via ARKit wordt de verpakking van bijvoorbeeld een iPhone een stuk interessanter. De maker stelt maar tien minuten nodig gehad te hebben om dit te maken. Dat geeft aan hoe makkelijk ARKit 2.0 in het gebruik is en hoeveel mooie dingen er nog gemaakt gaan worden.

https://twitter.com/brianadventcode/status/1009472421005537280

5. Harry Potter

Dit concept is vergelijkbaar met bovenstaande video. Het laat zien hoe afbeeldingen op papier tot leven kunnen komen zoals de kranten in de Harry Potter-films.

6. Webbrowser

Lekker onderuit gezakt browsen via augmented reality? Deze ontwikkelaar heeft een concept gemaakt voor hoe dat er mogelijk uitziet. In deze vorm lijkt het nog niet heel praktisch in gebruik, maar stel je dit eens voor met een augmented reality-bril op.

https://twitter.com/hturan/status/1009180025470554112

7. De krant komt tot leven

Net als foto’s kan ARKit ook een handje helpen om de papieren krant modern te maken. Zoals je in onderstaande video ziet wekt ARKit een stilstaande foto van het weer tot leven, kun je bij artikelen over sportwedstrijden de hoogtepunten terugkijken op de pagina en meer.

https://twitter.com/nathangitter/status/1010599486303981570?s=21

Meer vernieuwingen in iOS 12

Benieuwd welke vernieuweingen iOS 12 nog meer in petto heeft? Lees dan onze uitgebreide iOS 12-preview met alle informatie. Hieronder vind je het laatste nieuws over de update.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu