Dit moet je weten over de speciale appwinkel voor de Apple Watch

Gijs Ettes
24 april 2015, 8:37
2 min leestijd
Dit moet je weten over de speciale appwinkel voor de Apple Watch

Vanaf vandaag is de Apple Watch verkrijgbaar in de eerste negen landen (waartoe Nederland en België helaas niet behoren) en worden de eerste bestellingen uitgeleverd. Ook is er een appwinkel geopend met alle apps voor het slimme horloge.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch appwinkel nu geopend

apple watch wunderlist

De Apple Watch appwinkel is te vinden in de companion-app die sinds iOS 8.2 standaard op elke iPhone staat. Volgens Apple zijn er momenteel al ruim 3000 apps die werken met de Apple Watch, waaronder bekende namen als Facebook, Twitter, Instagram en Wunderlist. Er zijn echter ook al talloze tools, games, eductatieve en productiviteits apps die werken met het slimme horloge. Daarvoor is uiteraard wel de verbinding met de iPhone nodig, waarop de apps staan geïnstalleerd.

De Apple Watch appwinkel is vergelijkbaar met de reguliere App Store en is voorzien van uitgelichte apps en een zoekfunctie waarmee je snel vindt of jouw favoriete applicatie werkt met de smartwatch. Ook kun je screenshots, beschrijvingen en recensies lezen en de gewenste app downloaden.

Check ook 5 interessante Apple Watch-apps die je moet proberen.

Verkrijgbaarheid en meer informatie

apple watch appwinkel

Vanaf vandaag is de Apple Watch officieel beschikbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Over de Nederlandse of Belgische release is vooralsnog geen duidelijkheid. Wel maak je als bestaande of nieuwe inschrijver van de iPhoned nieuwsbrief kans op een gloednieuwe Apple Watch Sport. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden, en je maakt automatisch kans. Over drie weken maken we de winnaar bekend.

Meer over het slimme horloge, waaronder de specificaties, mogelijkheden en verschillende modellen lees je in ons uitgebreide dossier over de Apple Watch. Daarin belichten we onder meer welke functies Force Touch en de Digital Crown van de Watch met zich meebrengen.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen