5 interessante Apple Watch-apps die je straks moet proberen

Wouter Nijsen
17 april 2015, 17:21
3 min leestijd
5 interessante Apple Watch-apps die je straks moet proberen

Over precies een week kunnen we eindelijk aan de slag met de Apple Watch en de vele applicaties die beschikbaar zullen zijn. We hebben 5 interessante Apple Watch-apps op een rijtje gezet die je straks zeker moet proberen.

Lees verder na de advertentie.

1. IFTTT Do Button en Do Note

interessante Apple Watch-apps

IFTTT (IF This Then That) heeft verschillende iOS-applicaties uitgebracht en twee hiervan worden uitgebracht voor de Apple Watch: Do Button en Do Note. De applicaties maken het straks mogelijk om de bekende ‘recepten’ te gebruiken op Apples smartwatch. Do Button moet Watch-ondersteuning brengen naar apparaten die in eerste instantie niet met het slimme horloge overweg kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Hue-lampen van Philips en diverse Nest-producten.

De focus van Do Note ligt bij het brengen van Evernote-functionaliteiten naar de Apple Watch. Do Note moet de makkelijkste notitie-app worden van de Apple Watch, door gebruikers met één simpele tik een notitie te laten opstellen.

2. Twitterrific

interessante Apple Watch-apps

Tijdens de presentatie van de Apple Watch werd kort stilgestaan bij de mogelijkheden van de officiële Twitter-app, maar dat betekent niet dat er geen andere Apple Watch-apps voor het sociale netwerk verschijnen. Twitterrific, een populaire Twitter-app, is straks ook beschikbaar ook de Watch. De app toont niet alleen berichtjes, maar ook handige statistieken. Zo weet je bijvoorbeeld hoe vaak je geretweet en gefavoriet bent en hoeveel nieuwe volgers je hebt gekregen.

Twitterrific is verder te gebruiken met de Glance-functie van de Watch en door Force Touch kun je Siri inschakelen om een tweet op te stellen.

3. Overcast

interessante Apple Watch-apps

Bij podcastfanaten mag Overcast straks zeker niet ontbreken op hun Apple Watch. Overcast staat in de App Store bekend als één van de betere podcast-apps, wat vooral komt door de fijne interface en vele functies. Met Overcast voor Apple Watch kun je gemakkelijk podcasts afspelen, onderhouden en delen met anderen. Daarnaast zijn er instellingen te vinden waarmee je bepaalde notificaties laat verschijnen of afleveringen automatisch verwijdert.

Ook tof is het feit dat de Overcast-app werkt met de Glance-functie van de Watch. Zo zie je direct de belangrijkste informatie over een podcast wanneer je het scherm van de smartwatch naar je toedraait.

4. 1Password

interessante Apple Watch-apps

1Password zou je misschien niet direct met de Apple Watch associëren, maar de ontwikkelaars achter de populaire wachtwoorden-app hebben goed nagedacht over de mogelijkheden van de smartwatch. Het is immers lastig om complexe informatie over te hevelen naar een compact apparaatje als de Watch. Met de 1Password Apple Watch-app heb je altijd je wachtwoorden bij de hand. Deze worden in een simpele lijst gepresenteerd.

Heb je de Pro-versie van 1Password op je iPhone of iPad, dan verschijnt er een optie om informatie direct naar de Apple Watch te sturen. Dat scheelt je volgens de makers mogelijk veel zoekwerk.

5. Day One

interessante Apple Watch-apps

Day One is een erg populaire dagboek-app uit de App Store waarmee gebruikers hun leven digitaal kunnen vastleggen. De bijhorende Apple Watch-app moet enkele features van Day One overbrengen naar het slimme horloge. Zo is het mogelijk om locatiegebonden functies op het horloge te gebruiken, alsmede de optie om met je stem nieuwe zaken aan je dagboek toe te voegen.

Verder is het mogelijk om met de app je laatst geschoten foto’s te bekijken en opgestelde taken bij te houden en weg te werken.

Naar welke Apple Watch-apps kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu