iOS 8.2 introduceert Apple Watch-app, en dit kun je ermee

10 maart 2015, 8:10
2 min leestijd
iOS 8.2 introduceert Apple Watch-app, en dit kun je ermee

Als je je iPhone hebt geüpdatet naar iOS 8.2 is het je wellicht al opgevallen dat de Apple Watch-app aan je homescreen is toegevoegd. We laten je zien wat je er op dit moment mee kunt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-app standaard in nieuwe iOS-versie

apple watch-app

De laatste versie van iOS is sinds gisteren onder meer beschikbaar voor de iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 en 6 Plus, en brengt naast bugfixes en een verbeterde Gezondheids-app ook ondersteuning voor de Apple Watch met zich mee. Tevens zorgt iOS 8.2 ervoor dat je nu standaard de Apple Watch-app op je toestel vindt, mits je een iPhone 5 of nieuwer hebt. Deze is helaas niet te verwijderen, al kun je hem wel verstoppen in een mapje.

De belangrijkste functie van de app is het koppelen van je iPhone met de Apple Watch. Dit kan handmatig of door de smartwatch te scannen met de camera van je iPhone. Voorlopig zullen we het slimme horloge nog niet in Nederland en België kunnen aanschaffen; de Watch verschijnt op 24 april in een beperkt aantal landen waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Apple werkt naar eigen zeggen hard om de smartwatch snel naar andere landen te brengen.

Je kunt de Apple Watch-app nu wel al gebruiken om in de stemming te komen met enkele video’s van het horloge. De derde functie van de app is de ‘App Store’. Hier worden vooralsnog alleen previews van enkele apps van derden getoond, maar vanuit de sectie wordt het straks mogelijk om apps voor de smartwatch te downloaden en beheren.

Meer over iOS 8.2

gezondheid app

Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je checken of iOS 8.2 voor jou beschikbaar is. De laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem introduceert naast de Apple Watch-app en bugfixes diverse verbeteringen voor de app Gezondheid.

Zo heb je nu een nieuwe privacy-instelling om het bijhouden van stappen, afstand en beklommen trappen uit te schakelen. Ook kun je de maateenheid voor afstand, lichaamstemperatuur, lengte, gewicht en de bloedsuikerspiegel aanpassen en work-outsessies uit apps van derden toe te voegen en visualiseren. Lees er meer over in ons iOS 8.2 update-overzicht.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu