Test: zo lang kun je doen met de accu van de Apple Watch

Rutger Otto
13 mei 2015, 15:45
3 min leestijd
Test: zo lang kun je doen met de accu van de Apple Watch

Voordat we de Apple Watch binnen kregen, was één van de vragen die we hadden: zou hij de dag wel doorkomen? Inmiddels weten we daar het antwoord op.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch accu in de praktijk

In aanloop naar de Apple Watch release in de eerste landen, maakte Apple bekend dat de smartwatch 18 uur op een volle lading mee zou gaan bij ‘normaal gebruik’. Bij intensieve interactie zou hij veel sneller leeg zijn. Aangezien er een batterij van ‘slechts’ 205 mAh in de 38 mm-versie zit, was het maar de vraag of je een dag zou kunnen doen met de Apple Watch. Android-concurrenten hebben namelijk een veel grotere accu. Zo doet de Motorola Moto 360 het bijvoorbeeld met 320 mAh.

De Apple Watch-accu gaat makkelijk een dag mee

De eerste paar dagen dat wij de Apple Watch testten, ging de accu van het apparaat behoorlijk snel leeg. Nooit kwamen we overigens tekort, maar aan het eind van de dag stond er een rood streepje in beeld bij de batterij en eindigden we ergens tussen de 10 en 20 procent.

Dat het de eerste paar dagen snel gaat, is logisch, omdat je veel uitprobeert en uit wilt vogelen hoe alle functies van de Watch werken. Na een tijdje begin je de Apple Watch te gebruiken zoals hij bedoeld is en kijk je er veel minder op. Inmiddels hebben we aan het eind van de dag steeds nog een halfvolle accu. Twijfel dus niet aan de accu; de dag kom je gemakkelijk door.

Apple Watch accu

Hoe Apple de batterijduur berekent

Op de website van Apple is vrij uitvoerig beschreven wat je met een volle acculading van de Apple Watch kan doen. De batterij gaat tot 18 uur mee als je het volgende doet: 90 keer de tijd bekijken, 90 meldingen, 45 minuten appgebruik en een training van 30 minuten waarbij muziek wordt afgespeeld met Apple Watch via bluetooth. Da’s behoorlijk wat en de meeste dragers zullen de Watch zelfs nog minder intensief gebruiken.

Apple heeft verschillende tests uitgevoerd, waaruit de volgende resultaten kwamen: met een gekoppelde iPhone is tot drie uur gesprekstijd mogelijk via de Watch, kun je tot 6,5 uur audio afspelen en haal je tot 6,5 uur trainen (een marathon moet geen probleem zijn). Gebruik je alleen het klokje (vijf keer per uur), dan gaat het horloge 48 uur mee. In spaarstand redt de Watch drie dagen.

→ Lees ook onze Apple Watch-review

De Apple Watch opladen

apple watch accu

Het opladen van de Apple Watch gaat met een magnetische lader. Die is van plastic bij de Apple Watch Sport en van staal bij de duurdere versies. Volledig opladen van een Watch kost ongeveer 2,5 uur van 0 tot 100 procent. Binnen anderhalf uur is hij 80 procent vol. Apple benadrukt dat een Watch van 42 mm doorgaans langer meegaat op een volle lading.

In totaal moet de accu drie jaar goed blijven werken. De batterij is in principe te vervangen, maar dat kun je zelf niet doen. Daarvoor moet je de Watch naar Apple brengen, waarna medewerkers het voor je oplossen.

Lees meer over de apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen