De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwe geruchten over 256GB iPhone 7 door gelekt schema

Rutger Otto
25 augustus 2016, 9:13
2 min leestijd
Nieuwe geruchten over 256GB iPhone 7 door gelekt schema

Er zijn wederom aanwijzingen opgedoken dat Apple mogelijk een 256GB iPhone 7 op de markt brengt. Dat zou de meeste opslagruimte zijn die Apple ooit in een smartphone gebruikte.

Lees verder na de advertentie.

256GB iPhone 7

Het nieuwste lek is een schema van Chinese producenten, die over onderdelen voor de iPhone 7 zou gaan. Dat is van het document zelf echter niet af te lezen en de vraag is maar waar het papier vandaan komt. Reden om de foto wel serieus te nemen, is omdat hij afkomstig is van Twitteraar @the_malignant, die het in het verleden vaker aan het rechte eind had wat betreft gelekte foto’s. In schema zijn onder PCB wel de nummers te zien die Apple vaker gebruikt voor productieregels, maar ook andere bedrijven (en klanten van Foxconn) hanteren die.

Het schema is volgens de lekker bewijs dat de duurste iPhone 7 wordt voorzien van 256GB opslagruimte door Toshiba. Verder zou het toestel beschikbaar komen in 32GB- en 128GB-versies. Dat betekent niet alleen dat de 16GB-variant verdwijnt, maar ook die van 64GB. Wat dat betekent voor de prijs, is ook onduidelijk. Mogelijk blijven de 32GB- en 128GB-versies even duur als de 16GB- en 64GB-toestellen die Apple nu verkoopt (749 euro en 859 euro), maar stijgt het duurste model in prijs. Welk bedrijf de 32GB en 128GB opslag maakt, staat niet in het schema.

Geruchten over meer opslagruimte

Over meer opslagruimte in de iPhone 7 gaan al langer geruchten. In junu lekte er al een vermeende Chinese prijslijst waarop drie verschillende opslagversies stonden. Het ging toen echter nog om 32GB, 64GB en 256GB, waarbij de 128GB-versie dus zou verdwijnen. In mei verscheen al een foto van een NAND flash chip die een telefoon met 256GB deed vermoeden.

Het lijkt er dus op dat de iPhone 7 in elk geval een 256GB-model zal krijgen. Onduidelijk is of het standaardmodel zoveel opslagruimte biedt of dat mogelijk alleen de Plus met 256GB beschikbaar komt. Overigens is het nog lang niet zeker of Apple inderdaad met een update komt voor opslagruimte in zijn nieuwe iPhones. Op 7 september zullen we het waarschijnlijk weten, dan wordt de Apple-presentatie verwacht.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu