VPRO Koos geeft elke dag vijf media-tips

Erwin Vogelaar
15 februari 2016, 19:24
1 min leestijd
VPRO Koos geeft elke dag vijf media-tips
VPRO Koos

VPRO Koos

Gratis

Reviewscore

7

De VPRO heeft een iOS-app gelanceerd waarin elke dag vijf media-items gepresenteerd worden om te kijken, lezen of luisteren.

Lees verder na de advertentie.

VPRO Koos

Omroep VPRO heeft een nieuwe iOS-app gelanceerd waarmee dagelijks een selectie van interessante media gepresenteerd wordt. Niet alleen producties van de VPRO komen langs, maar ook andere interessante online items. Elk dag om 8:00 uur wordt de app ververst met vijf nieuwe items. Deze items verschillen van volledige televisieprogramma’s van de VPRO, tot artikelen, podcasts en YouTube-video’s. De app heeft ook een programmagids voor VPRO-programma’s.

Het aanbod op het moment van schrijven een Engelstalige YouTube-video met de geschiedenis van Japan in negen minuten. Daarnaast is er een artikel over de nieuwe HBO-serie Vinyl, een Facebook-groep van hondenspotters, een radiodocumentaire over de Black Power-beweging en als laatste een aflevering van de Nederlandse serie Gomorra dat alleen tussen 22:00 en 6:00 gekeken mag worden. Een redelijk gevarieerd aanbod dus.

VPRO Koos ziet er fraai uit, maar het is jammer dat de uitgekozen items niet mooi in de app zelf gepresenteerd worden. De inleidingen met bijhorende afbeeldingen ogen erg prettig, maar voor de daadwerkelijke items word je naar een externe pagina gestuurd. Het is een wat luie oplossing als je ons vraagt, zeker bij de VPRO-producties.

Toch heeft een app als deze absoluut een plek. Als je niet de tijd hebt om alle online mediastromen bij te houden, is het prettig dat een ander de krenten uit de pap haalt. Ook is het fijn dat het niet alleen bij VPRO-producties blijft, al heeft dat wel de overhand.

VPRO Koos downloaden

VPRO Koos is via onderstaande link gratis te downloaden. De app vraagt om 6,4MB aan vrije opslagruimte en je hebt minimaal iOS 7 nodig om de app te kunnen draaien.

VPRO Koos

VPRO Digitaal

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu