Soccer Physics: de grappigste voetbalgame voor iOS

Rutger Otto
29 juli 2014, 18:57
2 min leestijd
Soccer Physics: de grappigste voetbalgame voor iOS

Aan voetbalgames geen gebrek in de App Store, maar de meeste kunnen wel wat humor gebruiken. Fifa is een serieuze voetbalgame, Penalty Shoot ‘m Off (waarbij je vrouwelijke keepers van hun kleding stript) is weer te flauw. Voor een echt lollig voetbalspel kun je terecht bij Soccer Physics.

Lees verder na de advertentie.

Chaos op de grasmat

Soccer Physics is een twee tegen twee spel waarbij je bij de tegenstander moet scoren. Degene met de meeste punten wint. Dat klinkt net zo simpel als de besturing: er is maar één knop. Daarmee laat je de keeper en de speler in jouw team in de lucht springen, met een been naar voren om de bal te raken.

Soccer Physics | iOS iPhone / iPad Hands-On - AppSpy.com

Dat klinkt simpeler dan het is. Je hebt namelijk geen idee wat er gebeurt als je de knop indrukt. Dat komt door de manier waarop de ‘Soccer Physics’ werken. Als je springt gaan de poppetjes namelijk alle kanten op. Met een beetje geluk raak je de bal en gaat hij de goede kant op. De ene keer maak je per ongeluk een achterwaartse salto waarbij je de bal compleet mist, de andere keer spring je tegen de tegenstander aan.

Vooral grappig met zijn tweeën

Dat gegeven zorgt vooral voor pret als je het spel met zijn tweeën speelt. Je kunt de iPhone dan samen vasthouden, waarbij de ene speler het linkerteam bestuurt en de ander de rechter. Het levert behoorlijk chaotische potjes voetbal op, met hilariteit alom. Om het nog erger te maken, kun je het veld ook nog beïnvloeden, door bijvoorbeeld kleinere of grotere goals in te stellen of door de grasmat te vervangen door ijs.

Wie het eerst vijf goals bij de ander heeft gemaakt, wint. Hoewel het vaker voorkomt dat je bij jezelf scoort. Zeker in het begin, na een paar potjes oefenen zul je steeds beter met de schijnbaar onmogelijke physics van de game overweg kunnen.

Soccer Physics downloaden

Soccer Physics is voor 1,79 euro te koop in de App Store. Je kunt het spel installeren met iOS 7 of nieuwer, ook is 18,6MB benodigd voor de installatie.

Soccer Physics

Otto Ojala

Gratis via App Store

Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Soccer Physics
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu