Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Volg het WK 2014 met de 6 beste WK apps voor je iPhone

Rutger Otto
10 juni 2014, 15:00
3 min leestijd
Volg het WK 2014 met de 6 beste WK apps voor je iPhone

Het wereldkampioenschap voetbal staat weer voor de deur. Maak je iPhone WK klaar met deze 6 WK apps. Start je eigen WK poule, blijf up-to-date met het laatste WK nieuws, vermaak je vrienden met een potje penalty schieten in de rust en nog veel meer leuke WK apps.

Lees verder na de advertentie.

De beste WK apps op een rijtje

Op 13 juni treden ‘onze mannen’ aan in hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Spanje, van wie we vier jaar geleden verloren in de finale We hebben dus meteen een appeltje te schillen. Nu is het tijd om niet alleen je huis en kleding oranje te maken, ook je iPhone moet er klaar voor zijn.

Met de volgende 6 apps mis je niets meer van het WK in Brazilië. Of het nu nieuws betreft, speelschema’s of gekkigheid, met onderstaande WK apps ben je er helemaal klaar voor.


Verplichte kost voor tijdens het WK is deze no-nonsense app met idem naam: WK 2014. Deze app houdt je overzichtelijk op de hoogte van de basis tijdens het toernooi. Zo vind je er het speelschema (compleet of alleen van Nederland), de stand en puntentelling, informatie over de spelers en wedstrijddetails. Ook staat alle informatie over deelnemende landen en spelers in de app, kun je bekijken in welke stadions er wordt gespeeld en kun je de FIFA-ranglijst bekijken, waar wij momenteel een schamele vijftiende plaats bekleden. Deze complete app is de must-have voor de komende maand.


Wil je elke ochtend wakker worden met het WK-voetbalgevoel, dan zit je met de WK Wekker van het AD goed. Deze speciale app maakt je wakker met een alarm naar keuze: van een vaderlandslievend Wilhelmus tot luid stadion-gejuich. Vervolgens krijg je meteen een selectie van het belangrijkste WK-nieuws voorgeschoteld van die dag. Het AD maakt die selectie zelf en is een mix van achtergrondartikelen, sfeerverhalen, kort nieuws en foto’s.

Voetbal Quotes

Madmiel

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lachen in de kroeg doe je met je vrienden en de Voetbal Quotes app. Dat is een soundboard dat een aantal bekende quotes heeft verzameld. Uitspraken van onder meer René van der Gijp, Johan Derksen, Johan Cruijf en Sierd de Vos zijn aanwezig, zodat je op onverwachte momenten tijdens de wedstrijd altijd een gepast commentaar bij de hand hebt.


Op een groot toernooi als het WK in Brazilië vallen er veel doelpunten. Dat betekent ook dat er veel gejuicht kan worden. Als je geen stembanden meer overhebt, kun je het enthousiasme ook overlaten aan een Braziliaanse commentator. Met de app Golshaker is het de bedoeling dat je met je iPhone schudt. Zolang als je het volhoudt, zal een Braziliaanse commentator ‘Goooooooool’ roepen. Hoe langer je schudt, des te meer sterren je verdient. Maar daar draait het natuurlijk niet om, deze app zal het goed doen in de kroeg.


Nóg zo’n perfecte app met vrienden in het café. Met Penalty Shoot ‘Em Off kun je in de rust een potje penalty schieten tegen vrouwelijke keepers. Elke keer als je een doelpunt scoort, trekken ze een kledingstuk uit. Het doel: de dames in hun ondergoed krijgen. Lekker slecht, maar tijdens het WK mag het allemaal.

Poollie: WK 2014

Macaw Nederland

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hoe hou je het WK nog een beetje leuk, mocht Nederland er na de eerste ronde uit liggen? Met een poule natuurlijk. Met Poollie: WK 2014 kun je een gratis poule aanmaken en met anderen in een onderlinge strijd uitmaken wie de beste voetbalvoorspeller is. Je hoeft geen uitgebreid account aan te maken, een naam invullen is genoeg. Naast uitslagen kun je zelfs het aantal kaarten en doelpunten voorspellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu