De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo koppel je Google Calendar met Apples Agenda-app op iPhone en Mac

Lars Paijmans
1 februari 2018, 16:55
2 min leestijd
Zo koppel je Google Calendar met Apples Agenda-app op iPhone en Mac

De ingebouwde kalender-app van Apple kan gemakkelijk aangevuld worden met tal van andere kalender-apps. In deze tip laten we zien hoe je Google Calendar met Apple Agenda synchroniseert.

Lees verder na de advertentie.

Google Calendar synchroniseren met iPhone en Mac

De standaard Agenda-app van Apple is bij veel mensen een favoriet. De app synchroniseert razendsnel tussen al je verschillende Apple-apparaten en is vooral op de Apple Watch een praktisch geheugensteuntje.

Google Calendar synchroniseren met iPhone

Toch zijn er vooral veel bedrijven die diensten als Google Calendar gebruiken voor het inplannen van afspraken. Gelukkig maar dat je al deze data gemakkelijk kunt synchroniseren en toevoegen aan de Kalender-app van Apple. Dit werkt als volgt:

Google Calendar synchroniseren met iPhone en Mac: zo doe je dat

  1. Open de Kalender-app op je iMac of MacBook;
  2. Klik in de linker bovenhoek van het scherm op ‘Agenda’;
  3. Klik op Voorkeuren;
  4. Kies het Accounts-tabblad;
  5. Klik op het kleine plusje linksonder in het venster;
  6. Kies Google en volg de stappen op het scherm;
  7. Als je ingelogd bent, verschijnen alle afspraken in de app.

Op de iPhone en iPad werkt het iets anders: je gaat hiervoor naar de Instellingen-app, kiest ‘Accounts’ en logt daarna in met de Google-account die gelinkt is aan je Google Calendar. Na het inloggen zet je de schakelaar achter ‘Agenda’ op groen.

Nu je Google-account gekoppeld is met de Agenda-app, kun je er ook voor kiezen hoe vaak de afspraken gesynchroniseerd worden. Of het zin heeft om de kalender iedere vijf minuten of ieder uur te synchroniseren, hangt af van hoe intensief de dienst gebruikt wordt.

Stel een synchronisatietijd in

Je stelt dit in door bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen, en in het venster met je accounts achter het kopje ‘Vernieuw agenda’s’ de tijdsindicatie te kiezen. Hoewel Google Calendar de populairste kalenderdienst is, kun je deze tip ook gebruiken om je afspraken die je met je Microsoft- Yahoo- en Facebook- accounts gemaakt hebt toe te voegen aan de app. Hierdoor verandert de Agenda-app van Apple in een verzamelplaats van al je afspraken die je online vastgelegd hebt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu