De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Geld besparen in 2015: 5 handige apps voor iOS

Wouter Nijsen
6 januari 2015, 19:11
2 min leestijd
Geld besparen in 2015: 5 handige apps voor iOS

Veel mensen nemen zich bij de start van een nieuw jaar voor minder geld uit te geven, wat in de praktijk vaak lastiger is dan gedacht. We hebben 5 iOS-apps uitgelicht die je helpen geld te besparen.

Lees verder na de advertentie.

EzSave - ALLES ONDER ÉÉN KNOP

MyHomeServices B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ontvang je veel rekeningen van verschillende abonnementen en andere kostenposten, dan biedt EzSave uitkomst. De app brengt alle informatie samen op één plek, zodat je het overzicht behoudt. Zodra je je bij EzSave hebt aangemeld, is het de bedoeling om abonnementen, rekeningen en contracten handmatig in te vullen. De app houdt daarna automatisch alles bij en toont waar je het meeste geld aan hebt uitgegeven.

Next for iPhone

Sandro Pennisi

€ 3,99 via App Store

Next is ook een erg handige app wanneer je inzicht wilt krijgen in je uitgaven. Ook hier is het de bedoeling om zelf aan te geven hoeveel je aan iets hebt uitgegeven, waarna de app automatisch alles bewaart. Dit moet je echter wel een tijdje doen, zodat je na een bepaalde periode kunt kijken waar je het meeste geld (onnodig) aan hebt uitgegeven. Op basis daarvan kun je bepalen op welke zaken je wilt besparen. Alle gegevens worden overigens in iCloud opgeslagen en zijn te exporteren naar een Excel-bestand, zodat je ze ook op je pc of Mac kunt bekijken.


Ook Onavo Extend mag niet in dit lijstje ontbreken, want deze app richt zich specifiek op het besparen op je databundel. Dit doet de app door mobiele datagegevens te comprimeren, zodat je meer uit de MB’s van je abonnement kan halen. Daarnaast heeft de app een aantal basisfuncties die handig zijn. Denk aan de mogelijkheid om in de app te zien hoeveel data door welke app wordt gebruikt. Ook ontvang je maandelijks een rapportage waarop alle besparingen van de betreffende maand te vinden zijn.

Scoupy: cashback en korting

SCOUPY

Gratis via App Store

Met de Scoupy-app gaat geld besparen op een iets andere manier. In plaats van dat de app je alle rekeningen laat bijhouden, geeft ‘ie interessante kortingen die op jou als gebruiker zijn afgestemd. Dit doe je door je favorieten merken uit een aantal categorieën aan te vinken, waarna alle huidige aanbiedingen worden verzameld. Dat eerste is misschien veel werk, maar de resultaten zorgen er wel voor dat je (veel) geld kunt besparen. Een aanrader dus!

IOU - debt manager

Sergey Tubin

€ 4,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tot slot is IOU (ofwel I Owe You) een app die zich op een specifieke kant van het geld besparen richt: schulden. Denk aan geld dat je hebt geleend bij je vrienden of familie, of grotere bedragen bij instanties. Met IOU zet je deze in een simpel overzicht en kun je verschillende zaken invullen, zoals de datum wanneer je de schuld moet afbetalen en aan welke persoon deze toebehoort. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je sneller schulden wegwerkt en daardoor dure rente voorkomt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu