Dit zijn de toestellen die de iOS 9 update ontvangen

Gijs Ettes
8 juni 2015, 20:23
2 min leestijd
Dit zijn de toestellen die de iOS 9 update ontvangen

De iOS 9 release vindt deze herfst plaats, zo heeft Apple tijdens WWDC 2015 bekendgemaakt. De nieuwe iOS-versie wordt vanaf dan beschikbaar voor alle apparaten die momenteel op iOS 8 draaien.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 release: deze toestellen worden geüpdatet

Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke iOS-toestellen aankomende herfst geüpdatet worden naar de laatste versie van iOS.

iOS 9 krijgt een aantal interessante prestatieverbeteringen. Met het mobiele besturingssysteem belooft Apple een uur extra batterijduur voor de iPhone 6. Daarnaast komt er een besparende modus waarmee je zelfs drie uur langer met je accu kan omgaan.

De installatie zelf zal veel minder opslagruimte kosten dan iOS 8. Voor veel mensen een uitkomst, want velen klaagden over te weinig ruimte voor de installatie. iOS 9 zal slechts 1,3GB groot zijn.

Deze verbeteringen brengt iOS 9

De nieuwe iOS-versie maakt het besturingssysteem sneller en veiliger. Zo is Siri accurater geworden en begrijpt de spraakassistent je commando’s beter. Omdat Siri contextgevoelig is, haalt het data uit verschillende apps en apparaten. iOS 9 heeft ook een nieuwe manier van zoeken. Schuif vanaf je homescreen naar rechts en je opent het scherm van ‘Proactive’ zoeken. Hier vind je de contacten met wie je de meeste interactie hebt en de apps die je het vaakst gebruikt.

iPad-bezitters kunnen met iOS 9 aan de slag met multitasken. Heb je bijvoorbeeld Safari openstaan, dan kun je van de rechterkant naar binnen swipen om de Berichten-app ernaast te openen. Dat kan uiteraard ook met andere apps, tenminste, als je een iPad Air 1 of 2 hebt of een iPad mini 2 of 3.

ipad multitasking ios 9 release
Multitasking in iOS 9 op de iPad

Vanaf iOS 9 zijn diverse Apple-apps vernieuwd, waaronder Passbook (voorheen Wallet), de Notities-app en Apple Maps. News is een nieuwe Flipboard-achtige app waarmee je op rustige wijze artikelen kunt lezen van verschillende uitgevers.

Lees alles wat je moet weten over iOS 9.

Het laatste nieuws over iOS 9

Categorie: iOS
Thema: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen