iOS 9 op driekwart van compatibele iPhones en iPads geïnstalleerd

Redactie
15 februari 2016, 11:20
2 min leestijd
iOS 9 op driekwart van compatibele iPhones en iPads geïnstalleerd

iOS 9 draait op 77 procent van alle iOS-apparaten. Dit is te lezen op een ontwikkelaarspagina van Apple. Uit de meting die op 8 februari is gehouden, blijkt dat iOS 9 met één procentpunt is gestegen ten opzichte van de vorige meetperiode.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 blijft groeien

Bij de vorige meting op 25 januari was het aandeel van de nieuwste iOS-software ook gegroeid met één procentpunt. iOS 9 groeide overigens het hardst in de eerste week dat de software beschikbaar was voor consumenten. Toen beschikte 52 procent van alle Apple-producten na enkele dagen al over iOS 9.

iOS 9 apple in 2015

De verwachting is dat iOS 9 door zal blijven groeien tot aan de release van de nieuwste iOS-versie, iOS 10, die rond het najaar verwacht wordt. iOS 8, de vorige versie van de software, was op zijn hoogtepunt net voor de release van iOS 9 op 87 procent van de apparaten geïnstalleerd. Op dit moment staat iOS 8 nog maar op 17 procent van de mobiele apparaten van Apple. Nog oudere versies van de software voor iPads en iPhones hebben samen een marktaandeel van 6 procent. De oudere iOS-versies staan vooral op toestellen die niet geschikt zijn om de nieuwste software van Apple te gebruiken. iOS 9 is onder meer geschikt voor de iPhone 4S en hoger, de iPad 2 en nieuwer, de iPad Mini en de vijfde generatie van de iPod Touch.

iOS 9 was in september vorig jaar de volgende echt grote update van Apples mobiele besturingssysteem voor de iPhone, iPad, iPad mini en iPod Touch. De software borduurt voort op iOS 8 en verbetert dit besturingssysteem aanzienlijk. Zo is het besturingssysteem veiliger en stabieler en zijn er honderden bugs verholpen. Ook krijgt Siri een grote update, kunnen we aan de slag met de Proactive-zoekfunctie, zijn enkele Apple-apps vernieuwd en wordt multitasken op de iPad mogelijk. iOS 10 wordt waarschijnlijk in het najaar van 2016 gelanceerd. Wat we dan mogen verwachten van de update is nog niet bekend, maar volgens geruchten komt er onder meer een HomeKit-hub genaamd Home en krijgt Siri een nog grotere rol toegedeeld.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Apple
Categorieën: Apple, iOS
Device: iPhone 4S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen