‘Apple maakt oudere iOS-toestellen moedwillig trager’

Gijs Ettes
30 december 2015, 9:21
1 min leestijd
‘Apple maakt oudere iOS-toestellen moedwillig trager’

iOS 9 zou veel oudere toestellen, waaronder de iPhone 4S, onbruikbaar maken. Reden voor ruim 100 gebruikers om Apple voor de rechter te slepen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 rechtszaak: update leidt tot prestatieproblemen

Volgens de aanklagers maakt Apple zich schuldig aan twijfelachtige handelspraktijken en misleidende reclame. Volgens het bedrijf zou iOS 9 oudere toestellen sneller en energiezuiniger maken, maar in de praktijk worden ze na het updaten vrijwel onbruikbaar. Bovendien, zo valt te lezen in de aanklacht, is het verkeerd dat gebruikers niet de mogelijkheid hebben om te downgraden, waardoor ze in sommige gevallen gedwongen worden om een nieuw toestel aan te schaffen. Vaak kunnen gebruikers, bijvoorbeeld omdat ze veel apps in de App Store hebben aangeschaft, niet om Apples ecosysteem heen. Daarom zullen ze eerder een nieuwe iPhone dan een Android-telefoon aanschaffen, wat goed nieuws is voor Apple.

iOS 9 review: focus op Siri, prestaties en energie

De iPhone 4S-gebruikers betogen dat na de iOS 9-update de algehele prestaties, responsiviteit van de touchscreen en de prestaties van apps van zowel van Apple als derden ernstig afneemt. Bij sommigen leidt dit zelfs tot vastlopers van het besturingssysteem. Apple zou zich bewust zijn van die problemen, maar besloot de update toch door te zetten. Volgens de aanklagers had het bedrijf in ieder geval gebruikers kunnen waarschuwen voor mogelijke problemen. Ze beschuldigen Apple ervan dat het moedwillig oudere toestellen trager maakt en eisen minimaal 5 miljoen dollar schadevergoeding.

Ervaar jij problemen met je iPhone of iPad na het updaten naar iOS 9? Laat het weten in de comments.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu