Je iPad snelladen: zo werkt het en deze modellen ondersteunen het

Wouter Nijsen
12 april 2020, 10:08
2 min leestijd
Je iPad snelladen: zo werkt het en deze modellen ondersteunen het

Heb je recent een iPad aangeschaft? Veel iPads kun je veel sneller opladen, als je er maar de juiste adapter voor gebruikt. In deze tip leggen we uit welke iPads kunnen snelladen en hoe je dat doet.

iPad snelladen: zo werkt het

Apple levert – net als bij oudere iPads – de iPad mini 5 en iPad Air 2019 gewoon met een 10 Watt-oplader. Hiermee duurt het opladen van je tablet enorm lang, terwijl de onlangs verschenen iPads ook snelladen ondersteunen. Hierdoor zit je iPad na een uur laden voor zo’n 60 tot 70 procent vol,  terwijl de accu met de meegeleverde lader na een uur laden maar voor 40 procent vol zit.

De nieuwe iPad Pro (2020) ondersteunt ook snel opladen en wordt standaard met een 18 Watt-adapter geleverd. Dit betekent dat je geen andere kabels of adapters nodig om de accu van het apparaat snel bij te vullen.

Deze iPad-modellen ondersteunen allemaal snelladen:

Doordat de iPad Pro (2018) ook wordt geleverd met een usb-c-lader, maakt deze iPad dus standaard gebruik van snelladen. Voor de andere geschikte iPads heb je daarentegen wel een andere adapter en kabel nodig dan die in de doos zit.

iPad Pro 2018 review

Dit heb je nodig om een iPad sneller op te laden

Om je iPad-batterij sneller vol te krijgen, heb je twee dingen nodig: een usb-c-adapter van 18, 29 of 30 Watt en een usb-c-naar-Lightning-kabel. De adapter van 18 Watt levert Apple standaard bij de iPad Pro, terwijl de 29 en 30 Watt-laders bij MacBooks meegeleverd worden. Gelukkig kun je deze opladers ook los aanschaffen in de Apple Store of bij andere webwinkels.

De 18 Watt-lader koop je voor 35 euro, terwijl je voor een 30 Watt-adapter 55 euro neertelt. Een usb-c-naar-Lightning-kabel haal je al in huis voor ongeveer 25 euro. De goedkoopste optie om je iPad sneller op te laden, kost je dus eenmalig 60 euro. Geen klein bedrag, maar het scheelt je wel veel tijd en gedoe met het opladen van je iPad. Zo ga je nooit met een lege tablet de deur uit.

Wil je ook weten hoe je iPhone sneller vol krijgt? Lees dan hoe je je iPhone kunt snelladen. Als je een nieuwe iPad wil aanschaffen, vind je in onze vergelijker alle iPad Pro (2020) prijzen, iPad mini 2019 prijzen en iPad Air 2019 prijzen.

Check meer handige tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu