De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Snelladen op de iPhone: 4 vragen en antwoorden over sneller opladen

Lars Paijmans
8 juni 2018, 15:01
2 min leestijd
Snelladen op de iPhone: 4 vragen en antwoorden over sneller opladen

Vanaf de iPhone 8 ondersteunt de iPhone officieel snelladen. Maar hoe kun je een iPhone snel opladen? In deze tip zetten we alles wat je moet weten over iPhones snelladen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Vier vragen en antwoorden over iPhone snel opladen op een rij

Je iPhone snel opladen is al jaren een van de meest gevraagde verbeteringen voor Apples smartphone. Hoewel Apple de techniek ondersteunt, kun je de accu van een iPhone niet direct uit de doos op hoge snelheid bijvullen. We zetten vier veelgehoorde vragen en misverstanden op een rij.

iPhone snel opladen

Welke iPhones ondersteunen snelladen?

Apple ondersteunt sinds de iPhones van 2017 snelladen. Alle toekomstige smartphones van Apple zullen naar verwachting ook op deze functie kunnen rekenen. In de praktijk betekent dit dat de volgende iPhones snelladen ondersteunen:

Waarom werkt snelladen niet uit de doos?

Hoewel bovenstaande iPhones in theorie snelladen ondersteunen, doen ze dit niet met de lader die in de doos verpakt zit. Dit komt omdat Apple iPhones nog steeds met een kleine lader bundelt, met een te lage capaciteit om opladen op hoge snelheid mogelijk te maken. Je zult dus zelf wat extra accessoires in huis moeten halen om je voordeel met deze functie te doen. Hopelijk zit er bij toekomstige modellen wel een juiste lader in de verpakking, maar tot die tijd zul je zelf aan de slag moeten.

iPhone snelladen

Wat moet ik aanschaffen om mijn iPhone sneller op te laden?

Je hebt twee dingen nodig om iPhone snelladen mogelijk te maken: een nieuwe oplaadkabel en een stekkerblok dat een hoger wattage aankan dan degene die in de doos van de iPhone zit. Wat de kabel betreft kunnen we kort zijn: Apple verkoopt momenteel de enige kabel die Made For iPhone is. De Apple usb c naar Lightning-kabel. Deze kost 25 euro en is gewoon via Apples website te bestellen.

Daarna heb je nog een stekkerblok nodig met een wattage van minimaal 18 Watt. Hoger is ook prima, waardoor je bijvoorbeeld een MacBook-lader van Apple kunt gebruiken. Deze is beschikbaar als 29W, 61W en 87W aan capaciteit, die je respectievelijk voor 59, 79 en 89 euro in huis haalt. Als je dit te duur vindt, kun je ook op zoek naar een usb c-stekkerblok van een andere fabrikant met een capaciteit van 18 Watt of hoger die laden via usb ondersteunt.

Kan ik een oudere iPhone ook snel opladen?

Heb je een oudere iPhone dan de iPhone 8, of wil je niet minimaal 80 euro uitgeven aan nieuwe laders? Dan is er nog een alternatief die de oplaadsnelheid verhoogt: een oplader van je iPad gebruiken om je iPhone van stroom te voorzien. Het verschil is minder dan bovenstaande snellaad-techniek, maar het zorgt er wel voor dat je een lege iPhone sneller weer kunt gebruiken.

Lees ook: Snelladen iPhone 8 (Plus) en iPhone X kan alleen met extra adapter en kabel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu