De punt van je Apple Pencil vervangen: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
10 maart 2019, 13:16
2 min leestijd
De punt van je Apple Pencil vervangen: zo doe je dat

Je hoeft de punt van de Apple Pencil niet te slijpen zoals bij een gewoon potlood, maar wel af en toe vervangen. Hoe en wanneer je dit doet? Dat lees je in dit artikel.

Apple Pencil punt vervangen in 4 stappen

De punt van de Apple Pencil is gemaakt van stevig, maar buigbaar plastic. Afhankelijk van hoe vaak je de stylus gebruikt en hoe hard je op het scherm van je iPad drukt, is hij soms aan vervanging toe. Dit kun je zelf doen en is heel makkelijk:

  1. Haal een nieuwe Apple Pencil-punt in huis, of gebruik het extra opzetstukje dat bij je iPad geleverd werd. Bij Apple zelf betaal je 25 euro voor 4 stuks, maar ze zijn bij andere webshops goedkoper verkrijgbaar;
  2. Pak je Apple Pencil erbij en schroef het huidige puntje eraf door tegen de klok in te draaien;
  3. Draai je nieuwe punt op je Pencil door met de klok mee te draaien. Zorg dat het puntje er goed op zit, maar draai niet te ver door want dan beschadig je het schroefdraad;
  4. Test of de nieuwe punt goed werkt door wat te tekenen op je iPad.

Apple Pencil Punt vervangen

Wanneer Apple Pencil-punt vervangen?

Zoals gezegd is het puntje van hard, maar flexibel plastic. Wanneer je ‘m vaak gebruikt wordt het topje steeds minder glad en iets wijder. Hierdoor registreert je iPad minder nauwkeurig welke bewegingen je probeert te maken, wat lastig is tijdens het maken van tekeningen en illustraties.

Wanneer het puntje heel ruw aanvoelt, een beetje zoals schuurpapier, is hij aan vervanging toe. Ook wanneer je duidelijk een spleetje in het midden voelt is het tijd voor een nieuwe punt. Hoe ruw het oppervlak ook aanvoelt: het Apple Pencil-puntje zorgt nooit voor krassen op je iPad, dus je vervangt het vooral vanwege de feeling.

Lees het laatste nieuws over Apple Pencil

Categorie: Reparatie
Spotlight: Apple Pencil

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday