Bluetooth-toetsenbord aan Apple TV koppelen in 6 stappen

Rutger Otto
28 maart 2016, 13:00
2 min leestijd
Bluetooth-toetsenbord aan Apple TV koppelen in 6 stappen

Typen op de Apple TV is erg onhandig met de afstandsbediening. In dit artikel leggen we uit hoe je een bluetooth-toetsenbord koppelt, zodat je gemakkelijker tekst kan invoeren.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV toetsenbord koppelen

Zoeken op Apple TV, het blijft problematisch aangezien de Nederlandse taal nog niet door Siri wordt ondersteund. Tekst invoeren door middel van je stem is geen optie, dus ben je aangewezen op de afstandsbediening. Daarmee moet je over een regel vegen om letters aan te tikken. Onhandig.

Heb je een bluetooth-toetsenbord over, dan kun je dat koppelen aan je Apple TV om te typen. Als je daarmee werkt, is het veel gemakkelijker om teksten in te voeren. Het was eerst onmogelijk, maar sinds de komst van tvOS 9.2 ondersteunt de Apple TV ook bluetooth-toetsenborden, net als oudere Apple TV’s dat deden. Als je wil weten hoe het werkt, lees dan de stappen hieronder. Je toetsenbord aansluiten is best gemakkelijk. Pak wel een toetsenbord dat nog vrij is, want anders krijg je problemen met bijvoorbeeld een gekoppelde Mac(Book).

apple toetsenbord

Zo werkt het koppelen

Om een toetsenbord toe te voegen, dien je de laatste versie van tvOS te draaien. Check bij de instellingen van je apparaat of dat zo is, of dat er een update gereed staat. Volg daarna deze stappen:

  1. Open de Instellingen-app en kies ‘Afstandsbedieningen en apparaten’;
  2. Kies onder ‘Andere apparaten’ voor het bluetooth-menu;
  3. Zet je toetsenbord in ‘Pairing mode’ (dat verschilt per toetsenbord, bij een keyboard van Apple druk je een aantal seconden op de powerknop totdat het lampje knippert);
  4. Het toetsenbord wordt gezien door de Apple TV en verschijnt in de lijst, kies het apparaat met de afstandsbediening;
  5. Er verschijnt een cijfercode in beeld die je op het toetsenbord invult, gevolgd door ‘Enter’;
  6. Het toetsenbord is nu gekoppeld.

Je hoeft het toetsenbord voortaan niet meer te koppelen, maar wil je hem niet meer gebruiken, dan ga je naar ‘Mijn apparaten’ in de instellingen. Vervolgens kies je voor het ontkoppelen of het vergeten van de Apple TV.

Remote-app

Een andere optie voor tekstinvoer op de Apple TV is om de Remote-app van Apple te gebruiken. Daarmee typ je gewoon met het iPhone-toetsenbord. Dat werkt goed, maar is misschien onhandig als hij aan de lader ligt of als je de app niet steeds wil openen. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt met de Remote-app.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu