Tesla-ceo: ‘Ik hoop dat Apple een auto bouwt’

Rutger Otto
7 mei 2015, 10:38
2 min leestijd
Tesla-ceo: ‘Ik hoop dat Apple een auto bouwt’

Elon Musk hoopt dat Apple werkt aan een eigen auto, maar volgens de Tesla-ceo timmert zijn eigen bedrijf veel harder aan de weg.

Lees verder na de advertentie.

Tesla ziet Apple graag op de auto-markt

De laatste tijd is het wat stil rondom de vermeende auto-plannen van Apple, maar eerder dit jaar laaiden de geruchten op dat het bedrijf uit Cupertino aan een auto zou werken. Apple zou daarvoor zelfs werknemers bij Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, wegkapen en flinke bonussen beloven voor de overstap. Maar de ceo van Tesla, Elon Musk, juicht een nieuwe speler op de markt alleen maar toe, zo zegt hij tijdens de bekendmaking van Tesla’s kwartaalcijfers:

“Ik hoop dat Apple de auto-industrie betreedt. Dat zou geweldig zijn. Maar we zien niet dat er veel ontwikkelaars naar Apple gaan, voor wat dan ook. Auto’s of iets anders. Dat kan iedereen checken door naar LinkedIn te gaan. Als je kijkt naar de afgelopen 12 maanden, dan heeft Tesla zo’n vijf keer meer mensen bij Apple gerekruteerd dan andersom.”

apple auto

Project Titan

Het is dus niet zo dat Elon Musk de hete adem van Apple in zijn nek voelt. Daarnaast is het nog maar de vraag of Apple daadwerkelijk aan een eigen elektrische auto werkt. Volgens geruchten doet Apple dat wel degelijk met een team van zo’n 200 man.

De codenaam voor de Apple-auto zou Project Titan zijn en moet volgens ingewijden ‘flink met Tesla gaan concurreren‘. Het hele project is supermysterieus, dus waar Apple echt aan werkt is onduidelijk. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat het bedrijf uit Cupertino sleutelt aan een meer geavanceerde versie van CarPlay. In fabruari werden de eerste busjes van Apple gespot in San Francisco. Onduidelijk is of die iets met Project Titan te maken hadden of dat ze werden ingezet voor de Apple Kaarten-app.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu