De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Apple gaat flink concurreren met Tesla dankzij nieuw autoproject’

Rutger Otto
10 februari 2015, 8:54
2 min leestijd
‘Apple gaat flink concurreren met Tesla dankzij nieuw autoproject’

Apple zou werken aan een autoproject dat zo interessant is dat Tesla-medewerkers maar al te graag aan boord komen bij het bedrijf uit Cupertino. Dat zegt een Apple-medewerker.

Lees verder na de advertentie.

Apple autoproject

De uitspraken zijn opgetekend door BusinessInsider. Volgens de website kreeg het een mail van een Apple-medewerker die vrij cryptisch omschreef dat Apple bezig is met ‘voertuig ontwikkeling’. In de mail zegt de bron dat Tesla-personeel hierom graag de overstap naar Apple maakt. “Apples nieuwste project is te opwindend om er niet aan mee te werken. Ik denk dat het de wereld zal veranderen en dat Tesla behoorlijke concurrentie krijgt.”

Apple zou momenteel zo’n 50 medewerkers hebben die van Tesla komen. De meesten van hen zijn gespecialiseerd in mechanica, productie en robotica.

apple merk iPhone nieuwsberichten

Het is verder onduidelijk hoe Apple zou kunnen concurreren met Tesla. De publicatie van BusinessInsider stelt dat het bedrijf van Tim Cook zou kunnen werken aan nieuwe mogelijkheden in de auto, als een verbeterde versie van CarPlay. Pas geleden dook er al een Apple-patent op waarmee gebruikers hun auto via hun iPhone zouden kunnen ontgrendelen.

Andere mogelijkheden

Zulke functies heeft Tesla echter al veel langer, dus wellicht werkt Apple aan iets spannenders, zoals een complete Apple-auto. Voor zijn dood heeft Steve Jobs gezegd een ‘iCar’ te willen bouwen, al heeft hij er nooit één ontworpen.

De afgelopen tijd zijn er in Amerika vreemde busjes van Apple gespot met sensoren aan boord die op zo’n (zelfrijdende) auto kunnen wijzen. Aannemelijker is echter dat Apple bezig is met data verzamelen voor Apple Maps.

apple auto
Eén van die ‘mysterieuze Apple-busjes’

Werknemers van Tesla

Hoewel je overal wel hints zou kunnen spotten, zijn de bedoelingen van Apple dus gewoon onduidelijk. Maar dat het bedrijf iets van plan is, blijkt uit de manier waarom het werknemers van Tesla probeert af te snoepen, door ze enorme bonussen aan te bieden (250 duizend dollar) en hun salaris te verhogen. Toch loopt het niet storm van de overstappers zoals de bron doet vermoeden. “Apple probeert hard om onze mensen te rekruteren”, zei Tesla CEO Elon Musk. “Maar tot nu toe is dat nauwelijks gelukt.” Interessant genoeg zou Tesla juist weer 150 medewerkers van Apple hebben overgenomen.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu