‘Apple kaapt werknemers weg om eigen auto-accu te maken’

Rutger Otto
19 februari 2015, 9:01
1 min leestijd
‘Apple kaapt werknemers weg om eigen auto-accu te maken’

Maker van batterijen voor elektrische auto’s A123 Systems heeft Apple aangeklaagd omdat het top-ontwikkelaars zou wegkapen. Het bedrijf zou een Apple auto accu-afdeling aan het opzetten zijn, wat geruchten over een eigen auto alleen maar sterker maakt.

Lees verder na de advertentie.

’Apple maakt eigen Apple auto accu

Persbureau Reuters meldt dat Apple halverwege 2014 is begonnen met het agressief wegkapen van A123-ontwikkelaars die leiding hadden over grote projecten. Zij zouden bij Apple aan hetzelfde soort programma’s gaan werken, iets wat volgens A123 in strijd is met hun dienstafspraken.

“Apple werkt aan een grote batterij-afdeling om in het werkveld van A123 te concurreren”, zo schrijft het bedrijf in de rechtszaak die tegen Apple en vijf voormalig medewerkers van A123 is aangespannen. “Apple heeft plannen om een batterij-afdeling op te zetten die lijkt op die van A123 of die zelfs identiek is.” Het accu-bedrijf stelt dat meerdere projecten gestaakt moesten worden nadat werknemers naar Apple vertrokken. Ook zou één van de werknemers Apple hebben geholpen met het selecteren van andere A123-gegadigden.

apple auto

Project Titan

Vorige week kwamen er berichten naar buiten dat Apple zou werken aan ‘Project Titan‘, een eigen auto van het bedrijf. Apple zou met honderden mensen aan de ontwikkeling van een elektrische auto werken. Ook zou Apple al meerdere voormalige werknemers van Tesla in dienst hebben. Het bedrijf is volgens bronnen op zoek naar potentiële producenten en zou een oogje hebben op onder meer het Canadese bedrijf Magna Steyr.

De afgelopen tijd zijn er in Californië ook auto’s van Apple gesignaleerd met een vreemde constructie op het dak. Dat zou kunnen wijzen op een camerasysteem om Apple Kaarten beter mee te maken, maar geruchten melden dat Apple hiermee juist een eigen auto testen.

Lees meer over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu