Gerucht: Spotify werkt aan uitgebreidere versie gratis account

Rick van der Veer
11 april 2018, 15:37
2 min leestijd
Gerucht: Spotify werkt aan uitgebreidere versie gratis account

Nu Spotify een beursnotering heeft, overweegt het bedrijf zijn gratis aanbod om te gooien. Vooral gebruikers die op hun iPhone luisteren zouden het makkelijker krijgen. 

Lees verder na de advertentie.

Meer opties voor gratis Spotify-accounts

Gratis accounts van Spotify krijgen er in de toekomst meer opties bij, zo meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg. Omdat het bedrijf nu op de beurs aanwezig is, wil het bedrijf meer betalende gebruikers aantrekken. Hiervoor wordt de gratis versie aangepakt, om deze aantrekkelijker te maken voor nieuwe gebruikers.

De veranderingen hebben vooral te maken met hoe snel je bij je favoriete muziek uitkomt. Vooral in de Spotify-app wordt het makkelijker om je favoriete playlists te vinden, ook krijg je meer controle over welke nummers je kunt beluisteren. Op deze manier wordt het minder frustrerend om een gratis account te gebruiken.

Spotify gratis account

Op 24 april doet Spotify een grote aankondiging, waar veel leden van de pers voor zijn uitgenodigd. Eerdere geruchten spraken over een slimme luidspreker met een eigen spraakgestuurde assistent, dus de kans is aanwezig dat deze tijdens dat evenement wordt aangekondigd. Daar komt dus mogelijk een vernieuwde gratis Spotify-account bij.

Op moment van schrijven kun je Spotify gebruiken zonder voor een Premium-abonnement te betalen. Je kunt dan wel naar nummers luisteren, maar tussendoor hoor je advertenties. Op je iPhone kun je ook gratis luisteren met de Spotify-app, maar alleen in shuffle-modus. Ook loop je tegen beperkingen aan wat betreft het muziekaanbod: voor sommige nummers moet je Premium hebben.

Uitbetalingen nog altijd lager dan concurrenten

Uit een visualisatie van Information is Beautiful die vandaag verscheen, blijkt dat Spotify nog altijd minder uitbetaalt aan artiesten dan dat Apple en Google doen met hun diensten. Per keer dat een nummer wordt afgespeeld krijgt een artiest 0,0044 dollar op Spotify, terwijl dat bedrag met 0,0074 en 0,0068 fors hoger ligt bij respectievelijk Apple Music en Google Play Music.

Om ongeveer het minimumloon te verdienen op Spotify, moet een nummer zo’n 366,000 keer worden afgespeeld. Of dat bedrag toeneemt nu Spotify een beursnotering heeft, is niet duidelijk. Een aantal grote platenlabels zijn wel aandeelhouders bij Spotify, wat betekent dat zij sowieso recht hebben op een deel van de winst.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu