De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Spotify test spraakassistent in aanloop naar eigen slimme speaker

Lars Paijmans
15 maart 2018, 11:17
2 min leestijd
Spotify test spraakassistent in aanloop naar eigen slimme speaker

Naast Amazon en Google krijgt Apples HomePod er binnenkort nog een concurrent bij. Ook Spotify heeft interesse in een slimme speaker, en test inmiddels zijn eigen spraakassistent.

Spotify slimme speaker op komst

Sinds de aankondiging van de HomePod neemt het aantal geruchten over een slimme Spotify-speaker in hoog tempo toe. Dit bereikt vandaag een hoogtepunt nu TechCrunch heeft ontdekt dat Spotify stilletjes een stemassistent aan het testen is.

Deze assistent zit volledig in de Spotify-app ingebouwd, en laat je nummers afspelen, pauzeren, afspeellijsten kiezen en meer met enkel je stem. Vooralsnog wordt de functie kleinschalig getest, en de muziekdienst benadrukt dat het voorlopig bij een test blijft.

Dat maakt het extra interessant, want deze uitspraak doet vermoeden dat Spotify op een later moment groter wil uitpakken met deze functie. Ondertussen is de muziekdienst namelijk op zoek naar nieuw personeel om ‘fysieke producten’ te ontwerpen. De stap naar een eigen slimme speaker is vervolgens snel gemaakt.

Spotify is met 71 miljoen gebruikers nog steeds met afstand de grootste muziekdienst ter wereld. Er lijkt dus zeker een markt te zijn met mensen die interesse hebben in een speaker die speciaal gemaakt is om Spotify te beluisteren. Nu Spotify naar de beurs is gegaan, moet het bedrijf ook rekening houden met het tevreden houden van aandeelhouders. En een productaankondiging is hier een populair middel voor.

Een directe HomePod-tegenhanger

Dit zou de directe tegenhanger van Apples HomePod kunnen worden. Deze speaker sluit Spotify immers buiten door geen Siri-ondersteuning toe te voegen, waardoor je alleen AirPlay kunt gebruiken. Als Spotify met een eigen product komt dat het best samenwerkt met deze dienst, hebben luisteraars mogelijk een alternatief dat beter aansluit bij de dienst waar ze al jaren een abonnement op hebben.

Lees ook: Opinie: Met de HomePod herhaalt Apple de succesformule van de Apple Watch

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu