HomePod dwingt Apple tot grootste toename aan Siri-personeel ooit

Lars Paijmans
2 april 2018, 9:58
2 min leestijd
HomePod dwingt Apple tot grootste toename aan Siri-personeel ooit

De HomePod lijkt een gunstig bij-effect te hebben voor iedereen die Siri wel eens gebruikt: nog nooit zocht Apple zoveel Siri-personeel om de spraakassistent te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Enorme groei in Siri-personeel

Uit onderzoek van Thinknum blijkt dat het aantal vacatures met ‘Siri’ in de omschrijving sinds de release van de HomePod omhoog zijn geschoten. Momenteel zijn er wereldwijd 161 Apple-vacatures die met Siri te maken hebben, een nieuw hoogtepunt en 24 procent hoger dan vorige maand.

Siri-personeel

In bovenstaande grafiek is goed te zien hoe Apples investeringen in Siri sinds juli 2017 langzaam aan het klimmen zijn, maar is er sinds 2018 pas echt een grote groei zichtbaar. De meeste vacatures zijn gericht op Apples nieuwe hoofdkantoor in Santa Clara Valley, al zijn er ook banen in Shanghai en Cambridge.

Als we naar de specifieke vacatures gaan kijken, blijken er maar liefst 154 van de 161 gericht te zijn op software engineering. Daarnaast is er eentje bedoeld voor design en drie voor informatiesystemen en techniek.

Dit is een sterke aanwijzing dat Apple er werk van maakt om de kwaliteit van Siri naar een nieuw niveau te tillen. Dat is hard nodig, want nu Alexa en de Google Assistant er zijn, blijkt Siri lang niet altijd de slimste digitale assistent te zijn. Dit werd onlangs pijnlijk duidelijk op de HomePod, een speaker die je vooral met Siri bedient.

In de knoop met privacy

Door Apples strikte privacyregels heeft het bedrijf veel moeite om met Google de strijd aan te gaan. Terwijl Google de Assistant met enorme hoeveelheden gebruikersdata in hoge snelheid kan blijven aanpassen en verbeteren, springt Apple veel zorgvuldiger met deze gegevens om.

Zo maken Amazon en Google dankbaar gebruik van gebruikersgegevens om hun assistenten te verbeteren. Hierdoor weten de assistenten beter welk antwoord er bij een vraag past, ook op basis van wat de gebruiker er eerder aan heeft gevraagd. Deze data kan Apple niet inzien, wat jouw privacy ten goede komt maar de kwaliteit van Siri niet.

Lees ook: Hoe Apples focus op privacy eerst Siri en nu de HomePod in de weg zit

Bron: Thinknum
Categorie: Apple
Thema: Siri
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen