De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nederlandse App Store toont voortaan reclames: zo herken je ze

Lars Paijmans
27 maart 2019, 12:51
1 min leestijd
Nederlandse App Store toont voortaan reclames: zo herken je ze

Het heeft lang geduurd, maar nu moet ook Nederland er aan geloven: reclames in de App Store. Voortaan kom je gesponsorde zoekresultaten tegen in Apples app-winkel.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse App Store reclame duikt op

In verschillende landen toont Apple al een aantal jaar reclames in de App Store, dus dat ze vroeg of laat ook hier zouden opduiken is geen verrassing. Het is dus geen recente beslissing van Apple om advertenties te tonen, maar iets wat al jaren langzaam wordt uitgerold.

Je komt de Nederlandse App Store reclame tegen als je de zoekfunctie gebruikt. Vooralsnog zijn de momenten dat ze opduiken beperkt, maar dit zal ongetwijfeld veranderen als er meer advertenties worden ingekocht.

App Store reclame

Om te voorkomen dat mensen een reclame verwarren met de echte zoekresultaten, heeft Apple ze op verschillende manieren herkenbaar gemaakt. Zo heeft een gesponsord zoekresultaat een lichtblauwe achtergrond,

De functie lijkt nog te worden uitgerold, want soms verdwijnen de reclames bij het invullen van dezelfde zoekterm. Zoek bijvoorbeeld naar ‘QR code’ en wij krijgen het ene moment wel, en dan weer geen reclame te zien.

Wegklikken of uitzetten advertenties niet mogelijk

Het is niet mogelijk om de reclames weg te klikken of op een andere manier uit te schakelen. Let voortaan dus goed op bij het zoeken naar een app of je met een echt zoekresultaat of een reclame te maken hebt.

Het toevoegen van reclames aan de App Store is één van de manieren waarop Apple meer geld probeert te verdienen aan diensten. Iets wat steeds belangrijker wordt voor het bedrijf, zo zagen we ook afgelopen maandagavond tijdens het Apple-event. Daar onthulde Apple zijn eigen tv-dienst, gamingdienst, nieuwsdienst en een uitgebouwde versie van zijn betaaldienst.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu