De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

macOS Big Sur-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update op je Mac

Michel van 't Klaphek
6 augustus 2020, 19:22
2 min leestijd
macOS Big Sur-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update op je Mac

De publieke bèta van macOS 11 Big Sur is vanaf nu te downloaden! Zo haal je de testversie binnen op je Mac en ga je aan de slag met alle vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

Publieke macOS 11 Big Sur-bèta downloaden

Wil jij als eerst aan de slag met het bedieningspaneel, frisse design en nieuwe apps van macOS (11) Big Sur? Dat kan! De bèta voor het grote publiek is vanaf nu te downloaden. Iedereen kan deze software downloaden, als je Mac de update maar aankan. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple op je Mac;
  2. Druk op ‘Sign up’, meld je aan met je Apple ID en kies ‘Sign in’;
  3. Selecteer macOS als je daar niet automatisch uitkomt;
  4. Maak een back-up wanneer je dit nog niet gedaan had;
  5. Scroll naar beneden en druk op ‘Download the macOS Public Beta Access Utility’ en installeer het programma zoals je gewend bent;
  6. Ga naar ‘Software-update’ in de Systeemvoorkeuren en volg de stappen op het scherm om de bèta te downloaden.
macos big sur functies uitgelicht

Let op. Je installeert nu een testversie op je MacBook. Dat is aan de ene kant leuk, want je kunt als eerst met alle vernieuwingen aan de slag, maar aan de andere kant ook riskant. Er kunnen immers bugs, kinderziektes en andere foutjes in de software zitten: het is en blijft een testversie.

Maak daarom vooraf een goede back-up van je Mac. Op die manier raak je geen persoonlijke bestanden kwijt, mocht de update onverhoopt niet goed uitpakken. Ook is het verstandig om de update niet op een Mac te installeren die je dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor school of werk. Gebruik in plaats daarvan een computer waar je niet afhankelijk van bent.

iOS 14 bèta 4 ook te downloaden

Apple heeft ook de vierde publieke bèta van iOS 14 uitgebracht, nadat de testversie eerder deze week voor ontwikkelaars verscheen. De update introduceert geen grote vernieuwingen, maar bevat bijvoorbeeld wel een handige Apple TV-widget en een betere zoekfunctie. Meer weten? Check dan ook ons overzicht met verbeteringen van iOS 14 bèta 4.

Dit is nieuw in macOS Big Sur

macOS Big Sur is de grootste Mac-update in jaren. Alle vernieuwingen opnoemen is onbegonnen werk, maar de meest in het oog springende verandering is het design. Apple heeft vrijwel al haar apps in een fris jasje gestoken en ook alle app-iconen zijn opnieuw vormgegeven. Verder heeft de Mac er onder meer een bedieningspaneel bijgekregen. Kijk onderstaande video voor alle veranderingen.

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen

Later dit jaar brengt Apple de definitieve versie van Big Sur uit. Deze is (hopelijk) vrij van problemen en voor iedereen te gebruiken, ook op de Mac(Book) die je voor school of werk gebruikt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app of houd de site in de gaten om als eerste te weten wanneer Apple de nieuwe macOS-versie uitbrengt.

Meer over macOS Big Sur

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen