Apple waarschuwt voor oplichting via iTuneskaarten, zo trap jij hier niet in

Lars Paijmans
16 januari 2017, 11:03
2 min leestijd
Apple waarschuwt voor oplichting via iTuneskaarten, zo trap jij hier niet in

Apple waarschuwt voor een nieuwe manier van online oplichting. Door misbruik te maken van iTuneskaarten probeert men je geld afhandig te maken. Zo weet je zeker dat jij niet in deze nieuwe vorm van iTunes kaart scam trapt.

Lees verder na de advertentie.

iTunes kaart scam neemt toe

In een verklaring op Apples website waarschuwt het bedrijf voor deze iTunes gift card scams. De methode die hiervoor wordt gebruik is namelijk in veel gevallen hetzelfde. Mensen worden door een onbekend (vaak afgeschermd) nummer gebeld of via een onbekend mailadres benaderd.

iTunes Kaart scam

Vervolgens vertelt iemand dat je zo snel mogelijk geld over moet maken omdat je een openstaande betaling hebt staan bij de belastingdienst, het ziekenhuis, schulden of andere vorm van betaling. In plaats van geld overmaken naar een rekeningnummer, moedigt de persoon je aan om een iTunes-kaart te kopen en de code achterop door te geven.

In werkelijkheid probeert men je op deze manier geld afhandig te maken door een iTunes-code in handen te krijgen en de code te verzilveren. De methode klinkt behoorlijk verdacht (wie gaat een schuld afbetalen met een iTunes-kaart?), maar omdat Apple er een speciale verklaring voor opstelt laat zien dat er toch regelmatig mensen intrappen.

Zo trap jij niet in deze scam

Bovendien is het heel simpel om jezelf te wapenen tegen dit soort scams. Zo kun je iTunes-kaarten enkel en alleen gebruiken om dingen te kopen via de iTunes Store, App Store, iTunes Store of een Apple Music-lidmaatschap. Daarnaast moet je in geen enkel geval de code doorgeven die op de achterkant van de kaart staat.

Als je een dergelijk telefoontje of mailtje hebt gehad, moedigt Apple je ook aan om contact op te nemen bij Apple Support. Op die manier kan Apple mogelijk stappen ondernemen tegen de scammers die dit trucje uithalen.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Bron: Apple
Categorie: Apple
Thema: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen