De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Nieuwe macOS 10.15 Muziek-app wordt minstens zo uitgebreid als iTunes’

Lars Paijmans
10 mei 2019, 9:09
2 min leestijd
‘Nieuwe macOS 10.15 Muziek-app wordt minstens zo uitgebreid als iTunes’

Omdat iTunes eind dit jaar wordt opgesplitst in afzonderlijke apps, leek het even dat de Muziek-app van iOS de overstap maakte naar de Mac. Nu blijkt dit anders in elkaar te zitten.

macOS 10.15 Muziek-app wordt uitgebreid

Al een paar maanden zijn meerdere geruchten het met elkaar eens dat iTunes vanaf macOS 10.15 niet meer zal bestaan. De Mac-app, die door de jaren heen is uitgegroeid tot een opeenstapeling van functies, wordt opgedeeld in kleinere afzonderlijke apps. Bijvoorbeeld voor Podcasts, Muziek, Boeken en Apple TV Plus.

Op die manier krijgen al deze diensten hun eigen platform en wordt het ook makkelijker voor Apple om nieuwe functies toe te voegen met software-updates. Bovendien zijn er al jaren klachten van gebruikers die vinden dat iTunes te onoverzichtelijk is geworden.

macOS 10.15 Muziek-app

9to5Mac schrijft op basis van bronnen die betrokken zeggen te zijn bij dit grote project, dat de nieuwe macOS 10.15 Muziek-app een flinke upgrade krijgt. De nieuwe app draait op AppKit en is direct afgeleid van het huidige Muziek-onderdeel in iTunes.

Geen uitgeklede versie van iTunes

Het gaat (in tegenstelling tot eerdere geruchten) dus niet om een uitgeklede versie die vooral lijkt op de iOS-app, die opgerekt is voor het grotere display van de Mac. De bronnen stellen dat ‘de geavanceerde functies die iTunes-gebruikers gewend zijn nog steeds aanwezig zullen zijn’.

Denk hierbij aan slimme afspeellijsten, tal van manieren om je muziekbibliotheek te ordenen, het synchroniseren van je muziek met iOS-apparaten en zelfs het lezen en branden van cd’s.

We hoeven niet lang te wachten om te zien of dit gerucht klopt. Volgende maand onthult Apple de macOS 10.15-update samen met watchOS 6 en iOS 13 tijdens WWDC 2019, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Daar doen we op iPhoned uiteraard uitgebreid verslag van. Houd onze website dus in de gaten, of download onze app om op je iPhone altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu