De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple wil ook iTunes op Windows opsplitsen in aparte apps’

Lars Paijmans
20 november 2019, 11:02
2 min leestijd
‘Apple wil ook iTunes op Windows opsplitsen in aparte apps’

Apple zoekt nieuwe mensen om ‘de volgende generatie media-apps voor Windows’ te ontwerpen. Dat betekent waarschijnlijk ook het einde van iTunes op het besturingsysteem van Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple wil iTunes op Windows ook opsplitsen’

Met de komst van macOS Catalina verdween iTunes onlangs van de Mac. Het programma werd opgesplitst in afzonderlijke apps voor TV, Podcasts en Muziek. Op Windows is iTunes echter gewoon nog aanwezig, waardoor het aanbod nu niet meer gelijk is.

Neowin ontdekte dat Apple op zoek is naar nieuw personeel om media-apps voor Windows te ontwikkelen. De kans is bovendien klein dat Apple apps ontwikkelt die nog niet op macOS beschikbaar zijn. Daarom ligt het voor de hand dat Apple ook van plan is om iTunes te vervangen met aparte apps voor Windows.

Een logische beslissing, zeker als we kijken naar de dingen die Apple in 2019 allemaal gedaan heeft. Dit was het jaar waarin het bedrijf zich meer dan ooit op diensten ging focussen, onder meer met de komst van Apples eigen tv-dienst Apple TV Plus en gamingdienst Arcade. Hoewel een deel van deze gebruikers een MacBook of iMac thuis heeft staan, zal een groot deel ook een Windows-computer gebruiken.

Een nieuw publiek voor Apple TV Plus

Door iTunes op te splitsen in volwaardige apps voor Apples diensten, wordt het makkelijker voor het bedrijf om deze apps uit te bouwen en te promoten. Voor Apple TV Plus is dit vooral interessant, omdat apps voor Windows in theorie ook op de Xbox One kunnen draaien. Daarmee heeft Apple een nieuwe optie om zijn tv-dienst op meer tv’s beschikbaar te maken.

Omdat Apple nu nog op zoek is naar personeel zal het waarschijnlijk nog wel even duren tot deze apps beschikbaar komen. Wij verwachten op zijn vroegst pas een aankondiging tijdens WWDC 2020, dat in juni volgend jaar plaatsvindt.

Lees ook: Apple TV Plus review: twijfelachtige start voor nieuwe streamingdienst

Bron: Neowin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu