Nieuw iPhone 8-concept introduceert de ‘HomeBar’

Lars Paijmans
17 augustus 2017, 16:58
2 min leestijd
Nieuw iPhone 8-concept introduceert de ‘HomeBar’

We weten bijna alles al over de iPhone 8, maar hoe Apple met de homeknop omgaat blijft een groot vraagteken. Een nieuw concept stelt ons voor aan de HomeBar, het kleine broertje van de Touch Bar.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk het slimme iPhone 8 HomeBar-concept

Ontwerper John Calkins pakt het anders aan dan voorgaande concept-makers. In plaats van het uiterlijk van de iPhone 8, kijkt hij specifiek naar de werking van iOS 11, en hoe de software zijn voordeel kan doen met de extra schermruimte.

iPhone 8 HomeBar

Hij stelt ons voor aan de HomeBar, een balk onderin beeld waar notificaties, shortcuts, widgets en een virtuele homeknop ondergebracht worden. Gebruikers zijn volledig vrij om dit gebied naar eigen smaak in te delen. Zo kun je er een icoon van je favoriete app wegzetten, zodat je deze altijd gemakkelijk kunt openen. Als je een video kijkt, verschijnt er een volumebalk op de HomeBar, terwijl je Siri ziet verschijnen als je de assistent oproept.

Een slimme homeknop

De digitale homeknop past zichzelf aan op de dingen die je doet, zodat hij automatisch verdwijnt of van formaat wijzigt. Dit sluit aan bij Apples eigen code die in de firmware van de HomePod gevonden werd.

iPhone 8 HomeBar

Voor het gemak heeft Calkins direct ontworpen hoe hij iOS 12 voor zich ziet. Hier hoort een nieuw meldingenscherm bij, waarin berichten van dezelfde apps overzichtelijk worden gegroepeerd. Ook keert de beruchte Dark Mode terug; een donkere modus van iOS waar fans maar om blijven vragen en die keer op keer maar niet komt.

Met de extra mooie zwarttinten van het oled-scherm zou de iPhone 8 echter het uitgelezen moment zijn om deze donkere versie van iOS te presenteren. Een ander voordeel van oled is de energiezuinigheid, waarmee de ontwerper een scherm uittekent dat altijd aan staat. Zo zie je ook als het toestel naast je op tafel ligt hoe laat het is en of er notificaties op je staan te wachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Behance
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen