De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Getest: ‘Apple maakt oude iPhones trager om accuduur te verlengen’

Lars Paijmans
19 december 2017, 9:37
2 min leestijd
Getest: ‘Apple maakt oude iPhones trager om accuduur te verlengen’

Zodra de accu’s van iPhones minder goed werken, verlaagt Apple de prestaties van de toestellen om dit op te vangen. Dit blijkt uit een nieuwe test van Geekbench.

Lees verder na de advertentie.

Apple verlaagt iPhone 6S prestaties

Een paar weken geleden dook er een gerucht op dat Apple bewust de prestaties van oudere iPhones omlaag trok. Niet om jou te overtuigen om een nieuw toestel te kopen, maar om de slechter presterende accu te ontlasten. John Poole, maker van benchmarksoftware Geekbench, besloot de proef op de som te nemen.

iphone 6s prestaties

In een test bekeek hij de prestaties van de iPhone 6S en iPhone 7 met elkaar, op verschillende iOS-versies. Zo kon hij uitsluiten dat bijvoorbeeld iOS 11 simpelweg voor slechtere 6S-prestaties zorgt. Door deze testmethode ontdekte hij dat sinds iOS 10.2.1 de prestaties van iPhone 6S-toestellen onderling enorm van elkaar kunnen verschillen.

Dit verschil is soms zo groot, dat Poole haast zeker weet dat het gerucht klopt. “In 10.2.1 zit een maatregel om de prestaties van de 6S afhankelijk van de accukwaliteit te beperken”, stelt de onderzoeker.

Problemen met de iPhone accu

Dat Apple uitgerekend deze kleine tussenversie van iOS 10 heeft gekozen om dit te doen, is geen toeval. In die periode wemelde het van de klachten van gebruikers met een iPhone 6S die spontaan uitviel. Apple liet de accu’s gratis vervangen en bracht bovenstaande update uit om het probleem te verhelpen. Nu blijkt pas dat Apples oplossing directe gevolgen heeft op de algehele prestaties van het toestel.

Omdat veel mensen niet van deze maatregel afweten, lijkt het net alsof hun iPhone 6S simpelweg door jaren intensief gebruik trager is geworden. Maar in werkelijkheid ligt het simpelweg aan de accu die zijn capaciteit door de jaren heen verliest. In plaats van een gloednieuwe iPhone te kopen, kun je dus net zo goed je accu een keer laten vervangen. Een stuk goedkoper, en je krijgt er een snellere iPhone voor terug die ook nog eens langer meegaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Geekbench
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen