‘Accu vervangen maakt oude iPhones veel sneller’
Lars Paymans

Heb je een oudere iPhone die steeds trager en trager wordt? De iPhone-accu vervangen lijkt een wondermiddel te zijn om het toestel weer op te knappen. Maar waarom?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone-accu vervangen verhoogt de snelheid

Op Reddit lijken gebruikers een nieuwe manier te hebben gevonden om oudere iPhones sneller te maken. Door de accu te vervangen van een iPhone 6 of iPhone 6S, gaat de snelheid merkbaar omhoog.

De theorie hierachter is als volgt: iedere accu heeft een gemiddeld aantal keren dat hij opgeladen kan worden. Zodra dit punt bereikt is, neemt de capaciteit langzaam maar zeker af zodat je iPhone steeds sneller leeg is.

iPhone accu vervangen

Om dit probleem enigszins op te vangen, zou iOS afhankelijk van de gezondheid van de accu de snelheid beperken. Door een oudere accu minder zwaar te belasten, gaat hij immers langer mee. Door iOS echter minder zwaar te belasten, gaat de snelheid van de prestaties ook achteruit. Als je de accu van het toestel vervangt, kan iOS weer de volledige snelheid ontgrendelen.

Onbevestigde methode

De methode is nog niet bevestigd, dus houden we nog even een slag om de arm. Wel klinkt het aannemelijk, omdat MacBooks op een soortgelijke manier de prestaties beperken om versleten accu’s beter te laten presteren. Gebruikers van Reddit laten via scores van benchmarktests zien dat de prestaties inderdaad flink omhoog gaan met de komst van een nieuwe accu.

Een nieuwe accu voor je iPhone kopen, is in ieder geval een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe iPhone in huis halen. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen bij een Apple Store voor 89 euro, al kan het repareren van een accu in sommige gevallen ook onder de garantie vallen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.