‘Foto’s tonen glazen voorkant iPhone 6 met afgeronde hoeken’

1 juli 2014, 9:15
1 min leestijd
‘Foto’s tonen glazen voorkant iPhone 6 met afgeronde hoeken’

Eerder gingen er al geruchten dat de massaproductie van de iPhone 6 in juli zou starten en dankzij een nieuw lek lijkt dat niet eens zo ondenkbaar. Twitter-lekker Sonny Dickson heeft foto’s in handen gekregen van de glazen iPhone 6 voorkant die bedoeld zou zijn voor het 4,7 inch-model.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 voorkant heeft afgeronde hoeken

iphone 6 voorkant

Wat opvalt aan de kiekjes van de iPhone 6 voorkant zijn de afgeronde hoeken die bovendien iets toelopen. Dit zou het voor gebruikers gemakkelijker moeten maken om met een vinger over het display te vegen en te swipen. Veel apps, zoals Safari, maken al gebruik van veegbewegingen aan de zijkant van het scherm voor snelle navigatie.

Overigens gaan ook al langer geruchten dat het 4,7 inch-model van de iPhone 6 een hogere schermresolutie krijgt van 1704 bij 960 pixels. Daarnaast zou Apples nieuwe A8-chip aan boord zijn, alsmede een verbeterde gpu en camera. Ondanks het grotere scherm wordt het Apple-toestel waarschijnlijk dunner dan zijn voorgangers.

iphone 6 voorkant
De iPhone 5S (l) vergeleken met de iPhone 6 (r).

Over het materiaal dat Apple gebruikt om de iPhone 6 voorkant te beschermen, lopen de meningen uiteen. Lang werd gedacht dat het toestel een beschermlaag zou krijgen van saffierglas, maar vorige maand bleek dat de fabricage van het materiaal niet snel genoeg gaat voor de release van de kleinere iPhone 6. Meer afbeeldingen van de iPhone 6 voorkant bekijk je hier.

Lees meer over de iPhone 6

Als de massaproductie van de iPhone 6 in juli start, zou een release van het toestel aankomende herfst goed mogelijk zijn. Naar verluidt heeft Apple het plan om het toestel op 19 september te lanceren. Lees er meer over op onze iPhone 6 overzichtspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu