‘Toch geen saffierglas voor kleinere iPhone 6’

Gijs Ettes
18 juni 2014, 11:55
1 min leestijd
‘Toch geen saffierglas voor kleinere iPhone 6’

Het 4,7 inch-model van de iPhone 6, dat naar verluidt deze herfst verschijnt, zal mogelijk geen scherm met een laagje saffierglas krijgen. Volgens bronnen die betrokken zijn bij de productie van saffierglas gaat de fabricage ervan niet snel genoeg voor de release van de kleinere iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

‘Kleinere iPhone 6 krijgt Gorilla Glass’

kleinere iphone 6

Waarschijnlijk krijgt de kleinere iPhone 6 een scherm met een beschermende laag Gorilla Glass, net als onder andere de iPhone 5S. Ook dit glas is krasbestendig, maar minder sterk dan saffierglas. Het lijkt overigens aannemelijk dat de vingerafdrukscanner van de kleinere iPhone en het lensglaasje voor de camera wel van saffierglas zijn voorzien; daar is immers minder materiaal voor nodig. In totaal zouden er 60 miljoen exemplaren van de kleinere iPhone 6 worden geproduceerd, om zo tekorten bij de release van het toestel te voorkomen.

Het 5,5 inch-model van de iPhone 6 verschijnt naar verwachting later. Geruchten gaan dat het toestel door problemen met de accu is uitgesteld naar begin 2015. Wellicht kunnen de fabrieken die Apple inzet voor de productie van saffierglas tegen die tijd voldoende produceren om de grotere iPhone 6 wél van het sterke glas te voorzien.

Lees meer over de iPhone 6

iphone 6 foto 4

Ook gisteren lekten er weer iPhone 6 foto’s uit die ons laten kennismaken met de Space Grey variant van het toestel. De smartphone heeft waarschijnlijk een powerknop aan de rechter zijkant in plaats van de bovenkant, zodat het toestel ondanks het grotere scherm nog gemakkelijk is te bedienen.

Check ook onze iPhone 6-pagina met alles wat je moet weten over het design, de verwachte specs en releasedatum van de telefoon. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten over de iPhone 6.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen