‘iPhones krijgen vanaf 2021 zowel Face ID als Touch ID onder het scherm’

Lars Paijmans
5 augustus 2019, 12:33
2 min leestijd
‘iPhones krijgen vanaf 2021 zowel Face ID als Touch ID onder het scherm’

Fans van Touch ID opgelet: Apple zou van plan zijn om vanaf 2021 iPhones uit te brengen die je zowel met je gezicht als het topje van je vinger kunt ontgrendelen. Deze iPhones zouden een Touch ID-sensor onder het scherm verwerken.

iPhone 2021 krijgt Touch ID onder het scherm

Apple-analist Ming-Chi Kuo is terug met een nieuwe voorspelling. De betrouwbare analist, die in het verleden al talloze keren nieuws deelde over onaangekondigde Apple-producten, schrijft dat Touch ID in 2021 terugkeert.

Apple zou over twee jaar een iPhone lanceren die je gezicht scant met Face ID, maar ook je vingerafdruk leest met Touch ID. Deze dubbele scanner moet volgens de analist ervoor zorgen dat Apple eindelijk de iPhone kan uitbrengen waar al jaren aan wordt gewerkt.

Qualcomm Touch ID

Hiermee doelt hij op de talloze patenten die laten zien dat Apple de afgelopen jaren continu bezig is geweest om een manier te vinden om een vingerafdrukscanner onder het display werkend te krijgen. De tijd van de fysieke homeknop ligt immers al een aantal jaar achter ons.

Apple zou tot 2021 willen wachten omdat er nu nog teveel haken en ogen aan deze techniek zit. Zo zouden huidige scanners teveel energie vragen, een te klein deel van het scherm ondersteunen en de dikte van de scanner zou ook te groot zijn.

Problemen over een jaar opgelost

Kuo verwacht dat deze problemen over iets meer dan een jaar zijn opgelost, zodat Apple vrij baan heeft om in 2021 een iPhone uit te brengen waar weer Touch ID in zit. Het bedrijf zou momenteel overwegen om een scanner van Qualcomm te gebruiken, die ultrasone geluidsgolven gebruikt om een vingerafdruk op een groot gebied te herkennen.

In theorie zou dat betekenen dat het straks niet uitmaakt waar je een vinger op het scherm legt. Tot slot stelt de analist dat Apple ook overweegt om een soortgelijke beveiliging aan de Apple Watch toe te voegen, maar dat dit waarschijnlijk pas zal gebeuren als de techniek goed werkt in de iPhone. Je zou dan het horloge veilig kunnen ontgrendelen door het scherm aan te raken, bijvoorbeeld handig om je Apple Pay-betalingen beter te beveiligen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's