Foto’s: iPhone X Plus- en iPhone 2018-dummies lekken uit

Lars Paijmans
30 juli 2018, 9:08
2 min leestijd
Foto’s: iPhone X Plus- en iPhone 2018-dummies lekken uit

Op gelekte foto’s duiken de eerste iPhone 2018-dummies op. Deze testmodellen geven ons een mooi voorproefje op wat we in september kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 dummies tonen nieuw design

Benjamin Geskin en SlashLeaks publiceren vandaag een serie foto’s die vermeende iPhone 2018-dummies laten zien. Deze gelekte testmodellen bevestigen vooral de geruchten die we in de maanden naar de release al vaker hebben gehoord.

Zo zien we op de goedkopere 6,1 inch-lcd-iPhone een enkele cameralens in de stijl van de iPhone 8, en is de iPhone X Plus vooral een grotere versie van de iPhone X met dezelfde soort camera. Dit zou betekenen dat de eerste iPhone met een driedubbele lens op de achterkant pas op zijn vroegst in 2019 komt.

iPhone 2018 dummies

Ook valt op hoe de goedkopere iPhone een aluminium frame heeft en de duurdere X Plus een roestvrijstalen omranding heeft. Om de kosten nog verder te kunnen drukken, zijn de schermranden van de 6,1 inch-iPhone 2018 iets groter dan die van de iPhone X Plus, wat met het verschil tussen oled en lcd te maken heeft.

Deze dummies zijn waarschijnlijk afkomstig van een bron die betrokken is bij de productie van de nieuwe toestellen, op basis van gelekte schematische tekeningen. Benjamin Geskin is sinds vorig jaar een bekende naam als het op Apple-geruchten aankomt. In het onderstaande interview ging iPhoned eerder met hem in gesprek.

Ook interessant: Interview: Zo werd Benjamin Geskin een van de grootste iPhone X-lekkers

Het iPhone-seizoen begint bijna

Met augustus voor de deur is het iPhone-seizoen bijna aangebroken. Ook dit jaar lanceert Apple naar verwachting weer drie nieuwe iPhones in september: de goedkopere iPhone 2018, iPhone X 2018 en iPhone X Plus.

Volgens de laatste geruchten zou het 6,1 inch-model door productieproblemen een paar maanden uit worden gesteld, al is het nu nog te vroeg om daar iets met zekerheid over te kunnen zeggen. In de onderstaande video nemen we onze verwachtingen van de nieuwe toestellen met je door.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu