‘iPhone 2019 focust zich met driedubbele camera op AR en betere zoom’

Lars Paijmans
6 juli 2018, 11:11
2 min leestijd
‘iPhone 2019 focust zich met driedubbele camera op AR en betere zoom’

Terwijl het steeds duidelijker wordt wat we van de 2018 iPhones kunnen verwachten, kijkt de Apple-geruchtenmolen alweer voorzichtig naar 2019. Dan zou de eerste iPhone met een driedubbele cameralens verschijnen, maar wat heb je hier aan in de praktijk?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 driedubbele camera duikt op in nieuw gerucht

Dat Apple een iPhone test met drie cameralenzen op de achterkant, hebben we de afgelopen maanden al vaker gehoord. Het Taiwanese Economic Daily News gooit vandaag nieuw olie op dit vuurtje met de berichten van een aantal bronnen. Zij zeggen te weten dat de iPhone in 2019 een ‘extra geavanceerde’ versie van de TrueDepth-camera krijgt.

iPhone 2019 driedubbele camera

Dit is te danken aan de drie lenzen op de achterkant, die het voor de iPhone mogelijk maken om beter in drie dimensies dingen vast te leggen en objecten te herkennen. Ook wordt het hierdoor mogelijk om met twee lenzen een object vanuit twee hoeken vast te leggen, terwijl de laatste lens de ‘normale’ foto maakt.

Vervolgens kan de iPhone de afstand tot het object en de iPhone nauwkeuriger dan ooit bepalen, wat een belangrijke rol kan spelen in het verder verbeteren van ARKit, het augmented reality-platform van Apple. Ook bij het maken van foto’s komt zo’n extra lens natuurlijk goed van pas. Zo zou het een optische zoom van drie keer mogelijk maken, waardoor je het beeld kunt inzoomen zonder op beeldkwaliteit in te leveren.

Niet de eerste

Apple zou in 2019 lang niet de eerste zijn die een driedubbele lens in een smartphone stopt. Dit jaar deed Huawei dit al met de P20 Pro, en ook Samsung zou onderzoeken of het toevoegen van een extra lens de moeite waard is voor de Galaxy S10 Plus die begin volgend jaar moet verschijnen.

Eerder dit jaar sprak Bloomberg ook al over deze driedubbele camera. Apple zou destijds een techniek aan het testen zijn die lasers gebruikt om een compleet 3D-model van een omgeving te maken. Voordat dit zover is, verschijnen er eerst nog twee 2018 iPhones met een soortgelijke dubbele lens als de iPhone X, en een iPhone 2018 met een enkele camera zoals de iPhone 8.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen afbeeldingen: iDropnews, idropnews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu